Tirsdag, 7. marts 2023 — af Majken Munk

Michael har en gæld på 835.000 kroner: Sådan er det gået siden Luksusfælden

Jan Swyrtz og Mette Djernis samt Kim og Michael
Eksperterne Jan Swyrtz og Mette Djernis samt Kim og Michael i "Luksusfælden"
Foto: Viaplay Group
33-årige Michael har en gæld på 835.000 kroner, men efter egne forsøg på at lave aftaler med sine kreditorer, har han søgt hjælp i ”Luksusfælden”.

Michael på 33 år bor til daglig i en lejlighed, som han hver anden uge deler med sine to børn.

Han har en gæld på 835.000 kroner, der primært stammer fra hurtige forbrugslån.

Nu håber han på, at eksperterne Mette Djernis og Jan Swyrtz kan hjælpe ham med at komme af med den store gæld.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Egne forsøg

Michael har selv forsøgt at få lavet aftaler med sine kreditorer, men da det ikke er endt med et ønsket resultat, har han søgt hjælp i TV 3-programmet.

- Det gjorde jeg på den baggrund, at jeg havde svært ved selv at forhandle noget med mine kreditorer. Jeg havde også skåret så meget i mit budget, som jeg kunne, derfor tog jeg det valg om at tilmelde mig. De kan jo bare noget. Det var hele baggrunden. Jeg har jo en temmelig stor gæld, fortæller Michael til BILLED-BLADET.

Da Michaels gæld er så stor – på hele 835.000 kroner – vidste han også godt, at der på budgettavlen ville være mange penge på posten med misligholdt gæld.

Eksperterne Mette Djernis og Jan Swyrtz afslører, at der er 16.700 kroner på posten. Det overrasker dog ikke Michael.

- Jeg vil sige, at jeg havde forventet der lå mere. Efter min hovedregning så havde der været omkring 18-19.000. Det kom ikke bag på mig, fortæller han.

Flytte i ny bolig

Michael står også over for en ny udfordring, da han og børnene skal være ude af deres lejlighed kort tid efter, programmet bliver optaget.

Derfor ser eksperterne på den mulighed, at Michael kan flytte sammen med sin bror Kim, der også er en del af programmet.

Efter lidt betænkningstid må Kim erkende, at han ikke helt er klar til den beslutning. Det har Michael fuld forståelse for.

- Nu kender jeg min bror temmelig godt. Det er hans beslutning. Det vil jeg ikke presse ham ud i, fortæller han og fortsætter:

- Jeg kunne godt fornemme på ham, han var en presset mand. Jeg vidste godt, det var det udfald. Det var også det, jeg gik efter. Jeg kiggede slet ikke efter noget, vi kunne bo i sammen.

Siden er Michael flyttet i en mindre lejlighed med sine børn, som eksperterne roser ham for, ligger under det anbefalede beløb for huslejen.

Snakket med Mette

Generelt får Michael meget ros fra de to eksperter. Undervejs var han dog ret nervøs for, om han overholdt budgettet.

- Jeg har det fedt med at få ros. Som sagt var jeg pissenervøs. Jeg vil da sige det sådan, jeg svedte en smule, fordi jeg var bekymret for, at der var et eller andet. Jeg snakkede med Mette i telefonen, om jeg havde gennemgået det hele ordentligt, fortæller han.

Eksperterne kan også fortælle ham, at der fremover skal ligge 0 kroner på misligholdt gæld, men størst af alt at de har sparet ham for 438.800 kroner, hvoraf 164.500 er direkte nedslag i gælden.

Michael og Kim i Luksusfælden
Eksperterne har sparet Michael for omtrent halvdelen af sin gæld. 
Foto: Viaplay Group

Det rammer Michael.

- Det er fedt, fortæller han og uddyber, at han bliver rørt:

- De mennesker, der kender mig og har set programmet, kunne godt se på mig, jeg var en rørt mand. Der skal meget til, der kommer tårer.

Efter eget ønske

Undervejs har Michael i en snak med eksperten Mette Djernis også givet udtryk for et stort ønske, som eksperterne havde fundet penge til.

Nemlig at der skulle laves en opsparing til hans søns konfirmation.

- Det var mig selv, der bad om det. Det er helt vildt, at de kunne det. Jeg er jo stadig i gang med at afdrage, når min søn skal konfirmeres. Det er om fem år, fortæller han.

Efter programmet overholder Michael stadig sit budget. Efter eksperternes beregning skulle han være gældfri om 6 år og fire måneder.

Michael har dog skåret lidt af den tid, fordi han inden for det seneste år har fået penge fra tilbagebetalt depositum og restpenge fra skat, som han har brugt til at afbetale på sin gæld.

- Jeg overholder mit budget. Jeg skruer lidt på nogle knapper selv. Jeg skruer på det, som det passer. Jeg har også skruet op for afdrag. Som jeg selv regner det ud, har jeg skåret et år af, før jeg bliver gældfri, fortæller han.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden