27. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Robinson-værtens vilde oplevelse med Maradona

Jakob Kjeldbjerg
Jakob Kjeldbjerg
Foto: TV3
For Robinson-værten Jakob Kjeldbjerg var det en oplevelse af de helt ekstraordinære at stå overfor verdens bedste fodboldspiller Diego Armando Maradona i Buenos Aires.

Værten for TV3-realityserien Robinson, Jakob Kjeldbjerg, har prøvet lidt af hvert som tv-profil.

Og Jakob har også fået mange store og vilde oplevelser i sin fornemme karriere som professionel fodboldspiller i 1990’erne i klubber som Silkeborg og Chelsea.

Vild oplevelse for Kjeldbjerg

For Robinson-værten siden sæson 2004 var det noget helt ekstraordinære at stå overfor verdens bedste fodboldspiller Diego Armando Maradona i Buenos Aires.

Michael Laudrup og Diego Armando Maradona
Michael Laudrup og Diego Armando Maradona
Foto: Aller Foto

Maradona døde onsdag i en alder af 60 år, hvilket var et chok for alle fodboldfans.

Jakob var Maradonas overfrakke

Kjeldbjergs vilde møde med Maradona var tilbage i 1993, da Danmarks landshold, de daværende europamestre, på udebane spillede en stor kamp, finalen i den såkaldte Artemio Franchi Cup, mod Sydamerikas mestre fra Argentina.

Dengang var Jakob bare 23 år gammel, og det var første gang, at han skulle starte kampen på banen som en af de elleve udvalgte i rødt og hvidt.

Maradona var Argentinas superstjerne, og Kjeldbjerg skulle være Maradonas overfrakke.

Det vil sige, at han i hele kampen skulle tage sig af ham og mandsopdække ham, så Argentina ikke udraderede Danmark – en vild opgave for en ung og urutineret spiller.

Opgaven blev løst

Kjeldbjerg lykkedes flot med sin bundne opgave og holdt Maradona i kort snor i en kamp, der endte 1-1 efter ordinær kamp og forlænget spilletid.

Først efter straffesparkskonkurrence måtte Danmark se sig slået 5-4 af Maradonas Argentina.

Ekspeditionen udsat

På grund af corona-krisen har TV3 i øvrigt i denne sæson naturligvis været nødt til at udsætte optagelserne af ”Robinson Ekspeditionen” med Jakob Kjeldbjerg i spidsen.

Den første vært på programmet var Thomas Mygind, og Jakob Kjeldbjerg har haft værtstjansen siden 2004.

Læs mere om: