Silas Holst i sorg: Min far er væk

Silas Holst

Silas Holst

Foto: Thomas Laursen
”Vild med dans”-stjernen Silas Holst er i sorg over, at hans fars demenssygdom er så fremskreden, at han ikke længere ved, hvem hans egen søn er.

For et par år siden fik Silas Holsts far konstateret Alzheimers, og demenssygdommen er i dag så fremskreden, at han ikke længere kan kende sin egen søn.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Den 37-årige danser husker tydeligt den dag, hvor hans far, Benny, for første gang stillede spørgsmålstegn ved, hvem den unge mand var, som stod ved hans side.

- Det skete på hans 75-års fødselsdag, da vi var nede og fejre ham. Det slog mig mere ud, end jeg havde troet, det ville gøre, fortæller Silas Holst i TV3-programmet ”Til middag hos”.

En svær situation

Silas Holst fortæller om episoden til sine tre gæster i ”Til middag hos”, Katerina Pitzner, Claire Ross-Brown og André Babikian.

- Det er en meget absurd situation at sidde i, at min far spørger ind til, hvor jeg er, og jeg så siger, ”jeg er lige her”. Så siger han, ”ikke dig, jeg kender ikke dig, hvor er min søn, Silas, henne?”. Det var hårdt, lyder det fra en berørt Silas Holst.

Foto: Nordic Entertainment Group

Drømmer om fem minutter med ham

- Jeg føler lidt, at den far, jeg kender, er væk. Han er der momentvis engang i mellem, og jeg har en drøm om, at han en eller anden dag er klar i hovedet i bare fem minutter. Så kan jeg sige til ham, at jeg elsker ham og er ked af, at vi har mistet nogle år, hvor vi ikke har fået talt ud om nogle ting og grebet den chance, vi havde.

”Til middag hos” kan ses på Viaplay og på TV3 hver mandag til torsdag kl. 19.00.

I BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 24. september, kan du læse mere om Silas Holst og hans fars demenssygdom. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden