15. nov. 2017
Af Karina Didriksen

Vild med dans-Dak om sin barndom: Forladt af mor som lille

Dak Wichangoen.
Dak Wichangoen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den tidligere ”Vild med dans”-deltager Dak Wichangoen fortæller i TV3's "Til middag hos", at hun kun var tre år, da hendes mor forlod hende i Thailand for at finde lykken i Danmark.

Den tidligere ”Vild med dans”-deltager Dak Wichangoen har til daglig succes som køkkenchef på en Michelin-restaurant, men livet i Danmark er en stor kontrast til barndommen i Thailand.

Hun mistede sin biologiske far i en motorcykelulykke, da hun var tre år gammel og hendes lillebror blot to måneder. Et år efter flyttede deres mor til Danmark. Det fortæller Dak onsdag i TV3’s ”Til middag hos”, hvor hun er vært.

- Min mor besluttede sig for at se, om græsset var grønnere på den anden side. Det var svært, for hun var 27, havde to børn, var uddannet frisør og fra en lille landsby, hvor der ingen jobs var, siger kokken i madprogrammet.

Flyttede til Danmark

Mens moderen var i Danmark, boede Dak Wichangoen og hendes lillebror hos bedsteforældre. Først efter tre år blev familien genforenet.

- Min mor købte et nedlagt Møllehus sammen med min danske far, som hun fandt, mens hun boede i Danmark. Så flyttede vi herop, og jeg startede i 1. klasse lige efter, fortæller Dak i TV3-programmet.

Normalt at bo hos bedsteforældre

Ifølge den 31-årige køkkenchef er det helt normalt i Thailand, at små børn bor hos deres bedsteforældre, mens forældrene søger arbejde i storbyerne.

"Til middag hos" kan ses hver mandag til torsdag på TV3 kl. 19.00.

Læs mere om: