Fredag, 27. november 2020 - af Malan Joensen

Ukendte sider af Matador er dukket op: Her fandt de guldet

Malene Schwartz og Morten Grunwald som Maude Varnæs og Ernst Nyborg i "Matador".
Malene Schwartz og Morten Grunwald som Maude Varnæs og Ernst Nyborg i "Matador".
Arkivfoto: Sandrew Metronome
I denne uge udkom en ny bog om den ikoniske tv-serie "Matador".

"Matador" har for længst indskrevet sig i Danmarkshistorien som en af de tv-serier, der gennem adskillige genudsendelser har kunnet samle danskerne foran fjernsynsskærmen. 

Som følge af den enorme succes er der allerede skrevet mangt og meget om Korsbæk og den fiktive bys arketypiske - og for en del karakterers vedkommende - ganske charmerende persongalleri. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har nu ikke afholdt forfatter og filmredaktør ved Dagbladet Information Christian Monggaard og forfatter og filmkritiker Jacob Wendt Jensen fra at skrive endnu en bog om tv-serien - denne gang med nyt guf for fans.

Ifølge forlaget Book Lab, der udgiver det store værk med titlen "MATADOR", kan man glæde sig til at læse en række hidtil ukendte historier om den elskede serie og dens tilblivelse. 

Forfatterne har blandt andet foretaget mere end 40 nye interview med både skuespillere og folk bag kameraet heriblandt Lise Nørgaard, Ghita Nørby, Malene Schwartz og nu afdøde komponist Bent Fabricius Bjerre og Erik Ballings højre hånd, Bo Christensen.

Og så har de været på jagt i Nordisk Film og DR's arkiver, ligesom de også har været rundt i Danmark og lede efter historier og rekvisitter: 

- I Nordsjælland fandt vi kasser med Henning Bahs’ originale scenografitegninger, hos samlerne opdagede vi rekvisitørernes gamle huskesedler, og i arkiverne lå der stakkevis af billeder fra kostumeprøver og meget andet. Alle de elementer og utallige flere er blevet affotograferet og er med i bogen, fortæller Christian Monggaard i en pressemeddelelse.    Den voluminøse bog "MATADOR" har mere end 300 illustrationer, vejer knap tre kilo og udkom den 25. november.  
"Matador"-bogen.
Foto: PR
 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden