Onsdag, 1. marts 2023 — af Catja Klarskov

Ulf Pilgaard gav Lisbet Dahl et møgfald efter deres første forestilling: Kan du gætte årsagen?

Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard
Foto: Gregers Overvad
Ulf Pilgaard gav en ung Lisbet Dahl et møgfald efter den første forestilling, de to spillede sammen i 1975.

Første gang, Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl spillede sammen på de skrå brædder, var i 1975. Sammen opførte de “Stamherren” på ABC Teatret, hvor Lisbet Dahl kun havde en lille rolle sammen med den dengang mere erfarne skuespiller Ulf Pilgaard.

Alligevel lykkedes det Lisbet Dahl at gøre Ulf Pilgaard så arrig, at han gav den dengang unge skuespillerinde et møgfald efter tæppefald.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag griner de dog begge af episoden, som de fortæller om i et interview med Familie Journal, der kan læses i ugens blad.

Lisbet Dahl spillede i “Stamherren” en stuepige, der kort skulle aflevere et brev til Ulf Pilgaard på scenen. Herefter skulle hun efter planen hurtigt forlade rampelyset igen.

Dét manuskript havde den fandenivoldske Lisbet Dahl dog ikke i sinde at rette sig efter. Hun blev i stedet stående og lavede grimasser ude i den ene side af scenen. Og publikum – de elskede det.

Da den garvede skuespiller, Ulf Pilgaard, opdagede, at Lisbet Dahl improviserede, gav han hende efterfølgende et møgfald i kulissen. Det fortæller de sammen til Familie Journal.

– Det var jo en bagatel, men nok til at hidse mig op. Jeg var jo mere erfaren end dig og i min egen opfattelse en stor kunstner, så jeg syntes, jeg var i min gode ret til at sætte dig lidt på plads, fortæller Ulf Pilgaard i et interview med Familie Journal.

I interviewet fortæller Lisbet Dahl i øvrigt, at episoden meget godt beskriver forskellen på de to revy-veteraner, da Ulf er en mand med hang til orden i tingene, hvorimod Lisbet selv er mere spontan og fandenivoldsk.

Meget vand er løbet i åen, og de fandt efterfølgende i den grad melodien. De har nemlig sidenhen fået et utal af danskere til at skrige af grin, når de spillede overfor hinanden i “Cirkusrevyen” i mere end tre årtier.

De folkekære skuespilleres seneste projekt er da også et fælles foretagende. Den 1. marts udkom de nemlig med samtalebogen “Gud, lever de endnu?”, ligesom de meget snart turnerer landet tyndt med talkshowet “Lisbet og Ulf – På slap line igen”, hvor første stop på landevejen er Kulturværftet i Helsingør søndag den 5. marts.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden