Fredag, 3. marts 2023 — af Laura Dalgård Hansen

De kongelige har ofte været på deltagerlisten: Nu tager tidligere bagedystdommer kampen op

Kronprins Frederik, prins Carl Philip samt Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg
Kronprins Frederik, prins Carl Philip samt Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg
Foto: Hanne Juul og Martin Høien
Den tidligere dommer i "Den store bagedyst" Jan Friis-Mikkelsen er på deltagerlisten til Vasaløbet. Gennem årene har der ofte været kongelig opbakning til det svenske langrendsløb.

Selv om kalenderen siger, det er blevet forår, er det stadig koldt udenfor, og der er også fortsat mange, der rejser ud for at stå på ski.

Det er der også rigtig mange, der kommer til at gøre på søndag, for 5. marts afholdes det årlige Vasaløbet i Sverige. Langrendsløbet er 90 kilometer langt, og det er opkaldt efter kong Gustav Vasa, som fra Sveriges konge fra 1523-1560.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Løbet har været en årligt tilbagevendende begivenhed siden 1922, og flere kongelige har gennem tiden taget den lange tur fra Sälen til Mora, hvor målstregen er – heriblandt prins Carl Philip og prinsesse Sofia samt danske kronprins Frederik.

Kronprins Frederik til Vasaløbet i 2015
Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Ved årets løb på søndag er en anden kendt dansker med på deltagerlisten. 60-årige Jan Friis-Mikkelsen, der er kok og bedst kendt for at have været dommer i ”Den store bagedyst”, deltager nemlig. Det oplyser den presseansvarlige Camilla Sandy Swarén til BILLED-BLADET.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan hun endnu ikke oplyse, om der i år er nogen kongelige deltagere med til Vasaløbet.

Mette Blomsterberg, Jan Friis-Mikkelsen var dommeren i de første fem sæsoner af "Den store bagedyst". Timm Vladimir har været vært siden sæson 3. 
Foto: DR

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden