Mandag, 3. februar 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Derfor skjulte Bodil Jørgensens tyske familie sig under krigen

Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen
Foto: Nellie Møberg
"Badehotellet"s Bodil Jørgensen oplevede ikke selv 2. verdenskrig, men hun har fået fortalt historier fra familiemedlemmer, der mærkede krigen helt tæt på.

Bodil Jørgensen er tilbage i ”Badehotellet”, som denne gang er nået til 1940 – året hvor Danmark blev besat af tyskerne.

Og det er langt fra eneste gang, Bodil Jørgensen har spillet en rolle, der levede under krigen. Hun har både været med i ”Hvidsten Gruppen”, og så er hun også aktuel i filmen ”De forbandede år”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skjulte sig på høloftet

58-årige Bodil Jørgensen har ikke selv oplevet krigen, men som barn har hun fået fortalt historier om krigstiden fra familiemedlemmer, der mærkede krigen helt tæt på.

- Min farmor var tysk, fra Slesvig, og kom til Danmark for at gå på højskole. Her mødte hun min bedstefar, blev dansk gift og flyttede op på en gård med ham. Hendes brødre blev indkaldt som soldater i 2. verdenskrig, men de ville ikke ned og kæmpe for Hitler, så de gik under jorden.

- Den ene af dem, Nikolaus, cyklede op til Danmark og levede under jorden i fem år. I perioder skjulte han sig på høloftet hos min bedstemor og bedstefar, fortæller Bodil Jørgensen om sine forfædre.

Det var ikke uden risiko at holde mennesker skjult for tyskerne, men alligevel tog hendes bedsteforældre chancen.

Konstant angst for tyskerne

– Min mor fortalte, at min bedstemor var meget nervøs for sin egen familie, men også for sin bror selvfølgelig, som hun alligevel stillede gården til rådighed for på trods af faren ved at gøre det.

- Hun levede i en konstant angst for, at der skulle blive banket på døren og sagt: ”Nu skal I alle sammen i fængsel, for I er alle involveret,” fortæller Bodil Jørgensen.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!
Foto: Mike Kollöffel

Bodil Jørgensen i rollen som Molly i "Badehotellet". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden