19. aug. 2020
Af Trine Larsen

Dot Wessmans datter lam efter trafikulykke: Se hvor langt hun er kommet

Dot og Johanne Wessman
Dot Wessman og Johanne Wessman
Foto: Thomas Laursen
Dot Wessman, ejer af Bakkens Hvile, oplevede for knap fem år siden en mors værste mareridt. Hendes dengang 21-årige datter var kørt galt på motorvejen og havde siddet fastklemt i bilen. Ulykken fik fatale følger og lammede Johanne Wessmann, der nu i fem år har kæmpet for at få sit liv igen.

Syngepigerne på scenen i Bakkens Hvile fik stort bifald, da de forsinkede af Corona-forsamlingsforbuddet, endelig havde premiere med deres sjove, satiriske, frække, dobbelttydede og pikante sange.

Men én gæst ved premieren fik aftenens allerstørste, velfortjente bifald: Dot Wessmanns 26-årige datter, Johanne.

Johanne Wessmann, der blev lam ved en bilulykke for fem år siden, hvor hun lå i koma og kæmpede for sit liv, gik nemlig ind i Bakkens Hvile for første gang siden ulykken. Endnu med langsomme, vaklende skridt og skælvende fødder og én i hånden, men Johanne GIK.

Den fantastiske bedrift er endnu en milepæl i den ukuelige, livsglade kvindes daglige bestræbelser på at genvinde sin førlighed. Johanne behøver stadig hjælp døgnet rundt, men hun kan tale bedre og viser nærmest dagligt fremskridt, som ingen læger dengang ville forudse.

Men hverken Johanne eller hendes mor Dot Wessman ville give op. Og stik imod alle lægelige odds og prognoser, kæmper Johanne dagligt en ukuelig kamp med træning af enhver art.

Dot Wessman, Johanne Wessman og Morten Messerschmidt
Foto: Thomas Laursen

De få skridt ind i Bakkens Hvile, hvor Johanne arbejdede inden ulykken, var endnu en kæmpe sejr. En sejr der blev nævnt fra scenen, og som derfor udløste aftenens mest rørende og velfortjente bifald.

Læs mere om: