Efter 25 år som nissen Pyrus: Jan Linnebjerg stopper

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET og TV 2

Til næste år er det 25 år siden, Jan Linnebjerg tonede frem som nissen Pyrus, og det bliver også året, hvor han vil stoppe med at trække i det ikoniske nissekostume.

Tirsdag, 18. december 2018 - af Laura Dalgård Hansen

Der kommer snart ikke til at være mere gang i den for nissen Pyrus. Næste år bliver det nemlig sidste gang, at Jan Linnebjerg trækker i det røde nissekostume.

- Det har ligesom en naturlig udfasning. Jeg elsker ham, og det er fint, men han trænger til en opdatering, hvis det skal fortsætte, fortalte 58-årige Jan Linnebjerg mandag aften i DR's Aftenshowet.

Pyrus er blevet en ikonisk nisse

Som Pyrus selv siger, rejser nisser altid ud og kommer hjem igen. Og det har også været tilfældet i de indtil videre 24 år, hvor han hver december har rejst landet rundt og optrådt som en af de mest ikoniske nisser i dansk julekalenderhistorie. 

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADETSe alle vores tilbud her!

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADET
Se alle vores tilbud her!

Ifølge Pyrus er det de blide juletoner, kagemænd og -koner, der er gamle traditioner, men for børn og barnlige sjæle er Pyrus og resten af Rigsarkivet her 24 år efter den første julekalenderpremiere blevet en fast decembertradition.

25-års jubilæum med Pyrus

Julekalenderne bliver sendt igen og igen, og det gælder også i år, hvor man hver dag kan tænde for ”Alletiders julemand" og se, hvilke ulykker Pyrus nu har rodet sig ud i.

Til december næste år er det 25 år siden, at ”Alletiders jul” havde premiere, og det bliver ifølge Jan Linnebjerg sidste gang, man kan se ham optræde som Pyrus. 

Foto: Søren Hartvig/TV 2

Mange børn og barnlige sjæle er kommet på fornavn med Kandis, Gyldengrød og Pyrus.