23. feb. 2023
Af Laura Dalgård Hansen, John Lautrup

Efter Jakob Ellemanns sygemelding: Nu taler Alice Vestergaard

Alice Vestergaard og Jakob Ellemann-Jensen
Alice Vestergaard og Jakob Ellemann-Jensen
Foto: Martin Høien
Jakob Ellemann-Jensen er sygemeldt på ubestemt tid, og nu sætter hans mor, Alice Vestergaard, ord på sønnens situation og de krævende måneder han har haft.

I begyndelsen af februar måtte Jakob Ellemann-Jensen en tur på Rigshospitalet på grund af et ildebefindende, og få dage efter tog han en beslutning om at sygemelde sig.

- Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke både være far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden, skrev han blandt andet i et længere Facebook-opslag den 6. februar.

Siden har der været stille fra den 49-årige politiker, men nu sætter hans mor, tidligere journalist Alice Vestergaard, ord på sønnens sygemelding.

Hun var gift med Uffe Ellemann-Jensen, mens han var både partiformand og udenrigsminister, og hun mener, at vilkårene i politik er helt anderledes brutale i dag.

- Politik er blevet en frygtelig business. Du har alle de sociale medier nu, og samtidig skal du hele tiden stille til eksamen hos alle de besserwissere, der sidder i aviser og tv og kommenterer dig uafbrudt, og som sjældent har pæne ting at sige om dig. Nutidens politikere bliver ikke talt med. De bliver talt om, siger Alice Vestergaard i et stort interview i den nye udgave af BILLED-BLADET.

- Og det er klart, at det tager på én som Jakob, der blev kastet ind som formand for Venstre og lige siden har arbejdet benhårdt, samtidig med at han har skulle håndtere alle de vejsidebomber, der har været undervejs. Det blev så toppet med en lang valgkamp og regeringsforhandlinger, som strakte sig over dage og nætter. Så er der måske ikke noget at sige til, at man går ned med flaget, fortsætter hun.

Alice Vestergaard
Alice Vestergaard
Foto: Hanne Juul

- Dertil skal også siges, at Jakob jo heller ikke fik tid til at bearbejde sorgen over sin fars død, understreger Alice Vestergaard. Uffe Ellemann-Jensen gik bort i juni 2022.

Hun er dog overbevist om, at Jakob Ellemann-Jensen nok skal vende stærkt tilbage.

- Vi taler meget sammen. Det har vi altid gjort. Og han skal bare have hvilet ud. Han skal have gået nogle ture, kløvet noget brænde og leget med sin mindste søn. Han skal nok komme igen. Heldigvis har han en dejlig kone, som tackler ham smaddergodt, siger Alice Vestergaard.

Jakob Ellemann-Jensen bor i Birkerød med hustruen Anne Marie Preisler. Parret har en søn på fire år, mens han også har yderligere to store børn fra et tidligere forhold.

Læs hele det store interview med Alice Vestergaard i BILLED-BLADET, der er på gaden nu.

Læs mere om: