Tirsdag, 3. januar 2023 - af Stine Ramlyng

Efter Lise Nørgaards død: Barnebarnet deler gribende ord

Lise Nørgaard og Camilla Flindt Hjælmhof
Lise Nørgaard og barnebarnet Camilla Flindt Hjælmhof
Foto: Martin Høien
Hun har været en uvurderlig inspiration for mig og dertil den kærligste, klogeste og mest elskelige mormor. Det har været et kæmpe privilegium og en fest at have hende i mit liv så længe, og jeg savner hende allerede ❤️

Sådan slutter Lise Nørgaards barnebarn, Camilla Flindt Hjælmhof et langt skriv på mediet Linkedin, hvor hun sætter flere ord på tabet af sin elskede mormor. 

BILLED-BLADET har fået lov at bringe hyldest-skrivet. 

Barnebarnets rørende hyldest-skriv:

"Min mormor, journalist og forfatter Lise Nørgaard, har sagt farvel og er ikke iblandt os mere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da hun kom til verden i 1917 - to år efter kvinderne fik stemmeret i Danmark - lå det ikke i kortene, at hun skulle komme til at sætte sit aftryk på danskernes historie. Heldigvis ville hun det anderledes.

Fra fødslen var hun ganske vist begavet med et enestående intellekt, men hun skabte selv sine muligheder her i livet, og hun ventede ikke på, at nogen fjernede stenene på hendes vej. Hun var helt klar over, at hun aldrig ville få noget foræret i et arbejdsmiljø, hvor kvinder mestendels var dem, der sørgede for kaffen og det praktiske.

Udfordringer og uretfærdigheder slog hende aldrig ud. Tværtimod skærpede de hendes vilje, hendes nysgerrighed og hendes ambitioner, og de udviklede hendes unikke evne til at se de ofte absurde sider af tilværelsen fra en humoristisk vinkel. At hun også var uhyre disciplineret og exceptionelt flittig fra hun var ganske ung og adskillige årtier forbi pensionsalderen (et begreb hun i øvrigt slet ikke opererede med) bidrog også til at gøre hende blandt de skarpeste på sit felt.

Min mormor tog sin skæbne i sine egne hænder. Hun levede et liv, der er de færreste forundt, og hun oplevede alt det, hun drømte om og meget mere til. Og som hun sagde:

"Nu man er her på jorden, kan man lige så godt få det bedste ud af det. Hvis man går rundt og jamrer, så er det jo ikke morsomt at være her."

Hun har været en uvurderlig inspiration for mig og dertil den kærligste, klogeste og mest elskelige mormor. Det har været et kæmpe privilegium og en fest at have hende i mit liv så længe, og jeg savner hende allerede ❤️", slutter Camilla Flindt Hjælmhof sit kærlige skriv om sin mormor og hele Danmarks Matador-mor. 

Lise Nørgaard med børnebørn og oldebørn til 102-års fødselsdag i Korsbæk på Bakken. Det er Camilla Hjælmhof yderst til højre.
Arkivfoto: Krestine Havemann

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden