Onsdag, 25. januar 2023 - af Laura Dalgård Hansen

Emil Jakobsen holdt det først hemmeligt for Mathias Gidsel, og så ændrede alt sig

Emil Jakobsen og Mathias Gidsel
Emil Jakobsen og Mathias Gidsel
Foto: Ritzau/Scanpix
For bare få år siden, var der ikke mange, der havde regnet med, at Mathias Gidsel skulle blive blandt de bærende kræfter på landsholdet. Det var hans gode ven Emil Jakobsen, der overbragte ham den overraskende nyhed om, at han skulle til VM.

Mathias Gidsel er nærmest født i en håndboldhal, men der var flere ting, der talte imod, at han skulle blive blandt verdens bedste spillere – ikke mindst hans størrelse.

Men mod alle odds blev den unge dansker bedre og bedre, og i slutningen af 2020 rakte talentet til en plads på landsholdet, da han debuterede i en testkamp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Emil tog fusen på Gidsel

Cirka en måned senere skulle Nikolaj Jacobsen udtage sin trup til VM i Egypten, der blev spillet i januar 2021, og den dengang 21-årige Mathias Gidsel havde ingen forventninger om, at han skulle med til slutrunden.

Det fortæller han i det nye portrætprogram ”Gidsel – mod alle odds”, hvor han også fortæller historien om, hvordan hans gode ven og holdkammerat Emil Jakobsen for en kort stund holdt det hemmeligt for Mathias Gidsel, at han var udtaget til VM.

- Mig og Emil er på vej til træning. Vi tror begge, at Emil skal med, og vi er også meget sikre på, at jeg ikke skal med. Vi sad på Fyns motorvej klokken 12. Emil fik mailen fra Annette, som sender mails ud fra DHF, om, at han er indkaldt, fortæller Mathias Gidsel i programmet og fortsætter:

- Emil bliver megaglad, som han skal. Jeg kører bil. Jeg forventer ikke, jeg skal til VM. Jeg er megaglad på Emils vegne, og så lægger Emil den (telefonen, red.) væk. Så spørger jeg Emil, hvem der ellers skal med. Han læser navnene igennem, som står på det lille skema, og så læser han stille og roligt navnene på alle dem, der skal være der, og så kommer han ned til ’Mathias Gidsel’. ”Emil, har du fået en mail med mit navn på indkaldelsen, uden at sige til mig, at jeg skal til VM!?”. ”Du skal med!”, lød svaret fra Emil Jakobsen, fortæller Mathias Gidsel om den mandag eftermiddag i december 2020, hvor humøret nåede nye højder, og hornet på bilen røg i bund.

Cirka halvanden måned efter beskeden om, at både Emil Jakobsen og Mathias Gidsel skulle med til VM, stod de øverst på podiet i Egypten som nyslåede verdensmestre.

"Gidsel - mod alle odds" kan ses på TV 2 Play. 

Herunder kan man se og høre Mathias Gidsel fortælle om den sjove episode, der udspillede sig midt på den fynske motorvej.  

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden