17. dec. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Fik debut i 1968: Så mange julekalendere har Vigga Bro været med i

Vigga Bro
Vigga Bro
Foto: Jacob Ljørring og DR
Vigga Bro, som i år spiller med i "Julehjertets Hemmelighed", har været med i flere julekalendere end de fleste.

Vigga Bro kan her i december ses i rollen som den mystiske skovkone i ”Julehjertets Hemmelighed”, og den nye DR-julekalender er langt fra den første, hun har medvirket i.

Den 85-årige skuespiller er uddannet fra Aarhus Teaters elevskole i 1961, og siden har hun haft en imponerende karriere med roller på både tv, film og ikke mindst teater - og så har hun spillet med i hele syv julekalendere.

Julekalender-debut i 1968

I 1968 medvirkede Vigga Bro i sin første julekalender, ”Besøg på Decembervej”, hvor man følger Magnus Tagmus. Han kører rundt i sit tog, og undervejs besøger han blandt andre legetøjsekspeditricen, som bliver spillet af Vigga Bro.

Den første julekalender blev sendt på dansk fjernsyn i 1962, og dermed har Vigga Bro altså været en del af den hyggelig decembertradition næsten fra begyndelsen.

I 1972 medvirkede hun i ”Noget om nisser”, og året efter var Vigga Bro med i ”Vinterbyøster”.

Herefter gik der godt 20 år, før hun igen dukkede op i en julekalender. I ”Alletiders Nisse” fra 1995 spiller hun Nissemor, og i ”Jul i Valhal” spiller Vigga Bro den gennemgående rolle som den hyggelige bedstemor Ragnhild.

I 2012 spillede hun med i ”Julestjerner” på DR, og her i 2022 er det altså i ”Julehjertets Hemmelighed”, at man kan nyde godt af Viggo Bros store skuespillertalent.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg har været med i så mange julekalendere. Jeg har også spekuleret over det. Det er mærkeligt, for jeg laver alt muligt andet, og så også lige julekalender. Jeg kan godt lide børn og barnlige sjæle, fortæller Vigga Bro, der fortsat arbejder som skuespiller og historiefortæller.

Man kan læse et stort interview med Vigga Bro i BILLED-BLADET nr. 50, der er på gaden nu.

Læs mere om: