Lørdag, 4. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Frederik Cilius til Robert-prisen: Min mor kommer til at gå amok!

Frederik Cilius
Frederik Cilius
Foto: Birger Storm
Frederik Cilius slog flere store skuespillere, da han lørdag vandt en Robert for sin rolle i "Orkestret".

Årets Robert-fest løb af stablen lørdag aften, og det var Frederik Cilius, der var vært for det stjernespækkede show, der hylder årets bedste film, tv-serier og skuespilpræstationer.

Frederik Cilius havde dog også en anden rolle, for han var nomineret for sin rolle som Bo i DR-serien ”Orkestret” i kategorien ”Årets bedste mandlige hovedrolle i en tv-serie”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var ikke passende, at han selv skulle uddele prisen, men det fandt han en nærliggende løsning på – han hidkaldte nemlig kollegaen Rasmus Bruun, der også er kendt fra ”Orkestret”, og således var det ikke Frederik Cilius selv, der skulle åbne kuverten og afsløre vinderen.

Frederik Cilius og Rasmus Bruun
Foto: Birger Storm

Han var oppe mod mere erfarne skuespillere som Morten Hee Andersen, Mikkel Boe Følsgaard, Nicolai Jørgensen og Mikael Persbrandt, men det viste sig at være en god ide, at han fik hjælp fra Rasmus Bruun til prisuddelingen, for det var netop den 36-årige klarinettist, der løb med prisen.

- Fordelen ved at være vært er, at jeg overhovedet ikke har tænkt på det, for jeg har haft så meget andet at tænke på. Det er overvældende. Jeg er meget beæret over at have fået den, fortalte Frederik Cilius, der også satte ord på, hvordan det er at have vundet prisen foran nogle rigtig store kanoner inden for branchen.

- At jeg har slået Mikael Persbrandt, kommer min mor til at gå amok over. Hun er kæmpe Mikael Persbrandt-fan. Den betyder så meget desto mere af den grund, lød det fra Frederik Cilius, der til foråret skal i gang med optagelserne til sæson to af ”Orkestret”.

Frederik Cilius og Maria Rossing vandt begge en Robert lørdag aften. 
Foto: Birger Storm

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden