Mandag, 13. juni 2016 - af Dorte Quist

Gave til læserne i anledning af Lise Nørgaards 99-års fødselsdag

Foto: AOP
I morgen fylder den folkekære Lise Nørgaard 99 år. Det fejrer BILLED-BLADET og TV-kanalen dk4 med at vise den nye dokumentar om Lise Nørgaard her på BILLED-BLADET's hjemmeside.

Lise Nørgaard fejrer i morgen sin 99-års fødselsdag sammen med sin familie og en masser venner. BILLED-BLADET og TV-kanalen dk4 viser i den anledning - som en gave til BILLED-BLADETs læsere - dk4's nye dokumentar om og med Lise Nørgaard, "Kvik det er en tysker; Lise Nørgaard i Hamborg".

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

En plads hjertet hos Lise Nørgaard

Lise Nørgaard er kommet i Hamborg trofast hele sit liv. Som barn på ferie hos sin onkel og tante, hvor hun legede for foden af Bismarck-statuen i den lokale park. Bryllupsrejsen i 1938 gik også til Hamborg, hvor hun oplevede nazismen og jødeforfølgelsen, og i 1946 var hun korrespondent for Roskilde Dagblad i Hamborg, hvor hun rapporterede hjem om den sønderbombede by. En oplevelse, som hun senere trak på, da hun skrev om figuren Regitze i "Matador". Dernæst har Lise Nørgaard gennem de sidste 40 år været en tur i Hamborg Opera for at se og høre opera, ligesom hun har både stamhotel, - restaurant og -boghandel i den nordtyske by. Så på alle måder er Hamborg en by, som har en stor plads i Lises hjerte.

I morgen på Lise Nørgaards 99-års fødselsdag kan du se dokumentaren her på BILLED-BLADETs hjemmeside. I programmet viser Lise Nørgaard rundt i Hamborg de steder, som betyder så meget for hende, og hun fortæller om, hvorfor tysk kultur, litteratur og ikke mindst tyskerne selv har så stor en plads i hendes hjerte.

LÆS MERE: Lise Nørgaard navngav rose i Korsbæk

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden