Mandag, 13. juni 2016 — af Dorte Quist

Gave til læserne i anledning af Lise Nørgaards 99-års fødselsdag

Foto: AOP
I morgen fylder den folkekære Lise Nørgaard 99 år. Det fejrer BILLED-BLADET og TV-kanalen dk4 med at vise den nye dokumentar om Lise Nørgaard her på BILLED-BLADET's hjemmeside.

Lise Nørgaard fejrer i morgen sin 99-års fødselsdag sammen med sin familie og en masser venner. BILLED-BLADET og TV-kanalen dk4 viser i den anledning - som en gave til BILLED-BLADETs læsere - dk4's nye dokumentar om og med Lise Nørgaard, "Kvik det er en tysker; Lise Nørgaard i Hamborg".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

En plads hjertet hos Lise Nørgaard

Lise Nørgaard er kommet i Hamborg trofast hele sit liv. Som barn på ferie hos sin onkel og tante, hvor hun legede for foden af Bismarck-statuen i den lokale park. Bryllupsrejsen i 1938 gik også til Hamborg, hvor hun oplevede nazismen og jødeforfølgelsen, og i 1946 var hun korrespondent for Roskilde Dagblad i Hamborg, hvor hun rapporterede hjem om den sønderbombede by. En oplevelse, som hun senere trak på, da hun skrev om figuren Regitze i "Matador". Dernæst har Lise Nørgaard gennem de sidste 40 år været en tur i Hamborg Opera for at se og høre opera, ligesom hun har både stamhotel, - restaurant og -boghandel i den nordtyske by. Så på alle måder er Hamborg en by, som har en stor plads i Lises hjerte.

I morgen på Lise Nørgaards 99-års fødselsdag kan du se dokumentaren her på BILLED-BLADETs hjemmeside. I programmet viser Lise Nørgaard rundt i Hamborg de steder, som betyder så meget for hende, og hun fortæller om, hvorfor tysk kultur, litteratur og ikke mindst tyskerne selv har så stor en plads i hendes hjerte.

LÆS MERE: Lise Nørgaard navngav rose i Korsbæk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden