Ghita Nørby lægger navn til en travhest

Ghita Nørby

Ghita Nørby

Foto: Birger Storm
Ghita Nørby præsenterer sin navnesøster ved Dansk Hoppe Derby lørdag den 24. august. "Den er kønnere end mig", ler hun.

Ghita Nørby, 84 år, har prøvet meget i sit lange liv, og nu prøver hun så også at få opkaldt en travhest efter sig.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Hun skal selv præsentere den ét-årige travhoppe "Ghita Nørby" ved Dansk Hoppe Derby på Charlottenlund Travbane lørdag den 24. august. 

Sagde ja med det samme

- Det er egentlig en lang historie. Preben Sørensen, som har et kæmpestort stutteri oppe i Kjellerup, kontaktede mig for et år siden. Han var vågnet op af en drøm, og nu ville han forfærdelig gerne have lov til at opkalde et føl, han havde, efter mig. Hvad jeg sagde til det? Jamen, jeg blev selvfølgelig glad og sagde ja med det samme, smiler Ghita Nørby gennem telefonen. 

- Jeg har skam også været oppe på stutteriet og set hende. Hun har en blis i panden og er meget kønnere end mig, ha-ha. Det var spændende at besøge et stutteri. De er virkelig sjove, de der travfolk, tilføjer hun. 

Red på Island

I sine yngre dage var hun to gange på Island for at ride på islænderheste. Men ellers har hun ikke haft noget særligt forhold til heste.

- Jeg husker tydeligt mine Islands-ture. Det var en stor oplevelse. Alle burde prøve det. Islændere er fantastiske heste. Travheste kender jeg jo ikke, men nu kommer jeg i hvert fald til at kende én. Og jeg er mægtig glad for at få en hest opkaldt efter mig. Det er jo kærligt ment, og jeg bliver i godt humør af det, siger Ghita Nørby. 

Hvad hun ellers går og laver, vil hun ikke rigtig ud med. Men der er noget på vej, siger hun dog hemmelighedsfuldt. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden