Onsdag, 3. november 2021 — af Sofie Nymand

Ghita Nørby: Mindes eksmand med varme ord

Ghita Nørby og Svenn Skipper ankommer til skuespiller Joen Billes 70-års fødselsdag.
Ghita Nørby og Svenn Skipper ankommer til skuespiller Joen Billes 70-års fødselsdag.
Foto: Martin Høien
Ghita Nørby har mistet sin eksmand Svenn Skipper, der er død 74 år gammel efter længere tids sygdom.
I mere end et kvart århundrede var komponisten Svenn Skipper Ghitas store støtte. I dag har den folkekære skuespiller sagt farvel til sin eksmand og nære ven. - Jeg tænker på ham i mit hjerte. Og det vil jeg blive ved med hele livet, fortæller Ghita Nørby til B.T.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den elegante livsledsager

Svenn Skipper var uddannet pianist og hørelærepædagog ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og gennem årene bevægede han sig i musikkens verden som komponist, kapelmester og arrangør.
Trods en flot karriere, er det ægteskabet til den folkekære skuespillerinde, de fleste husker Svenn Skipper for. Ghita Nørbys høje og elegantklædte ægtemand, der ledsagede hende på de bonede gulve, et utal af røde løbere og i livet.
Ghita Nørby og Svenn Skipper i 2007.
Foto: Hanne Juul

En udfordret kærlighed

Den folkekære skuespillerinde og komponisten blev gift i sommeren 1984, hvorefter de levede sammen i mere end et kvart århundrede. Under stor bevågenhed meddelte de i 2011, at de var blevet skilt. Et par år senere genfandt de kærligheden. Dengang udtalte Ghita i DR2-programmet ”Hurra for krisen i parforholdet”: - Hvis vi trænger til at være alene, kan vi gøre det, uden at den anden bliver sur. Men nu har vi også den store ting, at vi pludselig kan længes efter hinanden.

Hvorefter Svenn Skipper tilføjede:

- Og når vi er sammen og lige tager ved hinandens arm, kan vi sagtens mærke, at vores kærlighed er uendelig.
Parret levede som kærester indtil 2018, hvor forholdet atter brast. Kærlighedsvenskabet bestod. Og i dag mindes 86-årige Ghita Nørby sin eksmand og gode ven med varme.

Svenn Skipper blev 74 år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden