Søndag, 25. september 2022 — af John Lautrup

Gorm og Gregers: Så gamle er de blevet

Gorm og Gregers
Gregers Dirckinck-Holmfeld og Hans-Georg "Gorm" Møller. De er netop fyldt 90 og 80 år og elsker stadig at drille hinanden.
Foto: Lars H. Laursen
Gorm og Gregers var tv-legender i DRs monopoltid. I denne sensommer har Hans-Georg "Gorm" Møller og Gregers Dirckinck-Holmfeld rundet skarpe hjørner. De fortæller BILLED-BLADET om, hvordan det er at blive gamle.

Gorm og Gregers, Hans-Georg Møller og Gregers Dirckinck-Holmfeld, var for 40 år siden banebrydende med deres journalistiske underholdningsprogrammer "Kanal 22" og "Lørdagskanalen". De var store tv-stjerner i Danmarks Radios monopoltid, og i denne sensommer er de fyldt henholdsvis 80 og 90 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Samarbejdet gjorde dem til venner, og venskabet plejer de stadig. Ja, de bor nærmest dør om dør i Holte og har også feriebolig 400 meter fra hinanden i Spanien.

De er begge langt inde i alderdommen, og den sætter sine begrænsninger. Men de nyder ikke desto mindre tilværelsen.

- Der er masser af gode ting at sige om at blive gammel. Der er naturligvis ting, jeg ikke kan mere, men ikke desto mindre tér jeg mig, som jeg stort set altid har gjort. Min sejlbåd har jeg ikke mere, men en tur i robåd på Furesøen er også spændende, siger Gorm.

- Jeg nyder nuet mere, end jeg gjorde tidligere. Måske også med bevidstheden om, at på et eller andet tidspunkt er det jo slut. Hvis jeg skulle have gjort noget om i mit liv, så skulle jeg måske undervejs have nydt nuet mere i stedet for hele tiden at være på vej videre, erkender han.

For Gregers har alderen betydet, at han ikke mere føler sig så skråsikker.

– Man kan godt blive i tvivl om, hvad man gør, og hvad man siger, og hvad man præsterer. Som ung har man løsningerne på det hele, men når man bliver ældre, bliver man gradvist i tvivl om mange ting, siger han.

Hverken Gorm eller Gregers lægger de store fremtidsplaner mere.

- Jeg har ingen ud over det, jeg har sagt om at leve i nuet. Og så ellers fortsætte med at spille tennis og alt det andet, jeg tér mig med, siger Gorm.

- Jeg har kun én plan: Overlevelse!, ler Gregers.

– Jeg har jo haft et ufatteligt rigt liv, som jeg ligesom dyrker resterne af. Jeg dyrker resterne af mit liv og gør det så godt, jeg kan. Så anstændigt jeg kan og med så stort udbytte, som det overhovedet kan lade sig gøre. Hele tiden i forhåbning om, at man overlever lortet, ikke. Man er jo udsat for bjerge af katastrofemuligheder hele tiden. Du kan blive kørt over, du kan blive slået ihjel, du kan miste din kone, du kan alt muligt. Alt muligt kan ske i denne verden. Det bedste, man kan gøre, er at håbe, at det går. Jeg håber, det går. Og at overlevelsen ligesom bliver sådan, som jeg forventer det og håber det, tilføjer han.

Læs stort dobbeltinterview med Gorm og Gregers i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 22. september.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden