Mandag, 2. januar 2023 - af Stine Ramlyng

Hun var et af Lise Nørgaards nyeste men ældste bekendtskaber

Lise Nørgaard
Elsa og Lise Nørgaard
Foto: Anna Johannesen
Selv om man har levet et langt liv og har masser af venner og familie omkring sig, kan man sagtens samle nye venner op.

Og det gjorde Lise Nørgaard, der selv i sine sidste år på Else Marie-hjemmet i Humlebæk samlede to nye og dejlige bekendtskaber op.

Det fortalte hun i et interview med BILLED-BLADET kort før jul. Her fortalte hun også om sine dage på plejehjemmet som begyndte "når jeg står op", som hun så rapt sagde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kunne til tider godt være helt til ved 9-tiden. 

To nye venner på plejehjemmet

- Frokost og middag spiser jeg sammen med de andre beboere – hvis jeg da ikke er inviteret ud.Heldigvis har jeg fundet to andre damer her på hjemmet, som stadig har snøvsen i behold, om jeg så må sige, som jeg spiser sammen med. Den ene Elsa, er 98, og vi får nogle gode grin. Hun er meget betænksom.

- I dag kom hun med et glas Fernet Branca til mig, som jeg kunne styrke mig på, fordi strømmen på plejehjemmet var gået. Hun fortalte, at dagens menu var vintergryde og frugt til dessert. Det hedder “abemad” her, sagde Lise Nørgaard om sit nye bekendtskab i interviewet kort før jul.

- Elsa er et dejligt bekendtskab. Hun er en ren årsunge. Kun 98, sagde Lise Nørgaard kort før jul om veninden Elsa, der – ligesom Lise var – er beboer på Else Marie-hjemmet i Humlebæk.
Foto: Anna Johannesen

Stor omgangskreds

Udover sine nyeste bekendtskaber havde Lise Nørgaard en kæmpestor omgangskreds. Udover sin store familie, tre døtre, børnebørn og oldebørn, blev hun ved med at stifte nye venskaber.

Tv-vært Cecilie Frøkjær, præsten Kathrine Lilleør og filosoffen Vincent Hendricks var blot nogle af de nære venner, hun fik i en sen alder. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden