Onsdag, 11. november 2020 - af Julie Lund Rosenfeldt Isen

10 ting du (måske) ikke vidste om Leonardo DiCaprio

Hvor meget ved du egentlig om den populære skuespiller? Vi har samlet 10 facts, du skal vide.

Han er en af sin generations mest anerkendte skuespillere med en imponerende karriere og en lang række filmhits bag sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har samlet 10 ting, som du (måske) ikke vidste om den populære skuespiller:

1. Hans fulde navn er Leonardo Wilhelm DiCaprio, og han blev født den 11. november 1974.

2. Han blev opkaldt efter maleren Leonardo da Vinci, fordi hans mor stod og kiggede på et af da Vincis billeder på et museum i Firenze, da hun for første gang mærkede sin ufødte søn sparke inde i maven.

3. Han blev allerede i en meget ung alder interesseret i skuespil og medvirkede bl.a. i flere reklamer og i flere tv-serier, fra han var 14 år gammel.

4. Han har været nomineret til hele seks Oscars igennem sin karriere – første gang i 1994 for sin rolle i ”What's Eating Gilbert Grape” og senest i 2020 for Quentin Tarantino-filmen ”Once Upon a Time in Hollywood”. Han har dog kun vundet den fornemme statuette én gang, nemlig i 2016 for ”The Revenant”.

5. Mange kender ham nok især for sin rolle som Jack Dawson i storfilmen ”Titanic”, men det var faktisk slet ikke meningen, at han skulle have spillet den rolle. Rollen var nemlig tiltænkt skuespilleren Matthew McConaughey, men instruktøren bag ”Titanic”, James Cameron, insisterede på, at det skulle være Leonardo.

6. Efter de begge medvirkede i ”Titanic”, udviklede Kate Winslet og Leonardo DiCaprio et nært venskab, og de er stadig tætte venner.

7. Han er kendt for at have datet flere kendte modeller, bl.a. den brasilianske model Gisele Bündchen og den israelske model Bar Refaeli.

8. Han er en stor miljøforkæmper, der bl.a. er gået aktivt ind i kampen mod klimaforandringer. Han er blevet udnævnt til FN's fredsambassadør for klimaændringer, har været producer på flere dokumentarfilm om miljøet og har været en aktiv del af forskellige miljøorganisationer.

9. Gennem sin karriere har han flere gange arbejdet sammen med instruktøren Martin Scorsese. Deres samarbejde startede i 2002 med filmen ”Gangs of New York”, og siden da er det blevet til hele seks film – og der er flere på vej.

10. Han har et tæt forhold til sin mor, Irmelin Indenbirken, og han har flere gange haft hende med på den røde løber til prisuddelinger.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen for at se tilbage på nogle af filmene fra Leonardo DiCaprios imponerende karriere.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden