Mandag, 23. august 2021 - af Malan Joensen

30 år siden: Husker du denne Robin Hood-film?

"Robin Hood - Den Fredløse" med Kevin Costner og Mary Elizabeth Mastrantonio fik dansk premiere 23. august 1991.

En af de helt store filmhits i 1991 var "Robin Hood - Prince of Thieves".

Filmen, som på dansk fik titlen "Robin Hood - Den Fredløse", havde premiere i Danmark den 23. august 1991. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I anledning af, at den ikoniske film med Kevin Costner i hovedrollen som helten således kan fejre 30-års jubilæum, bringer vi her 10 facts om filmen, som du måske ikke kendte, samt et galleri med minder fra "Robin Hood - Den Fredløse", som kan ses øverst i artiklen.

- "Robin Hood - Prince of Thieves" fik premiere i de amerikanske og canadiske biografer den 14. juni 1991. 

- På listen over film med bedst indtjening på det amerikanske marked i 1991 er filmen nr. 2. Førstepladsen indtages af "Terminator 2: Judgment Day", mens tredjepladsen går til "Home Alone", der havde premiere i november 1990. 

- Efter sigende skulle det ikke være Kevin Costner selv, der optræder i den scene, hvor Robin Hood svømmer nøgen rundt i vandet. Det var så koldt, at man risikerede, skuespilleren blev syg, så derfor brugte man en af hans stuntmænd til scenen i stedet. 

- Sean Connery var 61, da han spillede Kong Richard i filmen. På det tidspunkt, filmen skal foregå, er kongen 37. Efter sigende donerede han hele sin løn til velgørenhed. 

- Oprindeligt var det meningen, at Robin Wright, som senere blev kendt fra bl.a. "Forrest Gump"-filmen, skulle spille Lady Marian, men hun blev gravid og kunne derfor ikke medvirke. Rollen gik i stedet til Mary Elizabeth Mastrantonio. 

- Det var åbenbart planen, at Kevin Costner skulle tale britisk i filmen, men instruktør Kevin Reynolds droppede ideen igen, fordi Kevin Costners forsøg angiveligt ikke fungerede. 

- Alan Rickman, der spiller sheriffen, sagde nej til rollen de første par gange, han blev spurgt, og det siges også, at han fik indført nogle ændringer i manuskriptet, samt at han af og til improviserede. Alan Rickman vandt en BAFTA for bedste birolle i 1992 for rollen som sheriffen. I de senere år har han især fået succes som Severus Snape i "Harry Potter"-filmene. 

- "Locksley Castle" fra filmen er Old Wardour Castle, der ligger i Wiltshire mellem Salisbury og Shaftesbury i England. Filmen er optaget mange forskellige steder i England, blandt andet East Sussex, Northumberland, North Yorkshire, Aysgarth og Buckinghamshire. 

- Bryan Adams-hittet "(Everything I Do) I Do It For You" har rekorden som den sang, der har ligget nr. 1 flest uger i træk på den officielle britiske single-hitliste. Hele 16 uger blev det til, efter den strøg til tops som nr. 1 i juli 1991. 

- "(Everything I Do) I Do It For You" er Storbritanniens 15. bedst sælgende single nogensinde, med mere end 1,87 millioner salg heriblandt 340.000 digitale downloads (Tallene er opgjort i juli 2021, red.). 

Kilder: imdb,com, movie-locations.com, officialcharts.com, metro.co.uk, 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden