20. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Efter 16 års smerte: Nu jubler Nikolaj Coster-Waldau igen

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Foto: Krestine Havemann
Danmarks internationale filmstjerne Nikolaj Coster-Waldau har mange fans. Selv er han fan af en stor og næsten mytisk personlighed i engelsk fodbold.

De seneste par dage har den 49-årige danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau fejret, at hans favoritklub i engelsk fodbold, Leeds United, efter 16 år uden for det fineste selskab endelig igen er tilbage i Premier League, som er verdens mest populære, prestigefyldte og pengestærke liga.

Nikolaj Coster-Waldau jubler

Det har været 16 år med megen smerte og mange nedture for en ægte Leed-fan som Nikolaj Coster-Waldau, men nu kan han endelig juble, og det gør han så for fulde gardiner.

Coster-Waldau og resten af traditionsklubbens store fanskare er gået helt amok i glædesrus over oprykningen efter at have vundet ligaen The Championship, Englands næstbedste liga, og som følge heraf at have kvalificeret sig til næste år at spille mod Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur og alle de andre topklubber i den fineste række Premier League.

Stor kærlighed

Danmarks store Game of Thrones- og Hollywood-stjerne har mange gange tidligere erklæret sin kærlighed til Leeds United, som var giganter på den engelske og internationale fodboldscene i 1970’erne og igen i begyndelsen af 1990’erne.

Er gået viralt

Nu er Nikolaj Coster-Waldau så gået viralt med en unik video-hyldest til Leeds' træner, som er en nærmest mytisk, argentinsk fodbold-filosof ved navn Marcelo Bielsa.

I den fantastiske video jubler Coster-Waldau helt vildt, mens man ser billeder fra Leeds Uniteds historie samt private fotos af Nikolaj Coster-Waldau.

Datter var bare tre år gammel

- Den dag, vi rykkede ned, var min datter blot tre år gammel. Se hende nu - hun kan stemme, hun kan køre bil, hun kan endda gå på arbejde. Vi er alle så meget ældre nu, lyder det fra Nikolaj Coster-Waldau i hyldest-videoen og kærlighedserklæringen til Leeds United og træner Bielsa.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb29-forsider.jpg

Læs mere om: