Grease på TV lørdag: Filmen der gjorde Travolta til superstjerne

Olivia Newton-John, John Travolta

Olivia Newton-John, John Travolta

Foto: AOP
Selv om det efterhånden er knap 40 år siden, at ”Grease” fik premiere, bliver den stadig vist. Den har også gjort hovedrolleindehaverne Olivia Newton-John og John Travolta til superstjerner.

Der er stadig mange seere, der ynder at se den populære musicalfilm ”Grease”, der da den fik premiere i september 1978 i Danmark, blev årets mest sete film i biografen. ”Grease” lever stadig videre på TV-kanaler, men i allerhøjeste grad også som musicals på diverse professionelle og amatørscener, der bekfæfter filmens undertitel ’Grease is the word”. 

Hovedrollerne

I 1978, da musical-filmen ”Grease” havde premiere, var der allerede kendskab til den unge John Travolta, der året forinden havde vist sin danseform frem i diskohittet ”Saturday Night Fever”. Hans medvirken i filmen skabte omtale, men det var først, da han året efter gav den som Danny Zuko i ”Grease”, at han blev et stort navn i Hollywood. 

Modsat flammen fra filmen, så havde Olivia Newton-John ingen skuespilerfaring, da hun indtog rollen som den søde og naive Sandy Olson, der var tilflytter fra Australien. Filmen var med til at sætte skub i hendes karriere, hvor hun efterhånden har udmærket sig mere som sanger end som skuespiller. 

Danny og Sandy sammen igen

Siden dengang i starten af 1970’erne har filmparret John Travolta og Olivia Newton-John ikke spillet sammen i en film. Men i 2012 mødtes de i et studie, hvor de sammen indspillede julealbummet ”This Christmas”. 

Hensigten med pladen var, at overskuddet fra salget skulle gå til velgørenhed. Og duoen håbede på, at det kunne blive en tilbagevendende tradition for de to. 

Op- og nedture

De to superstjerne har også oplevet livets op- og nedture. I 1992 overvandt Olivia Newton-John kampen mod brystkræft. Desværre kunne hun i år annoncere, at hun desværre ikke er kræftfri. Den 68-årige sanger måtte udskyde sin 2017-turne på grund af endnu en gang at være ramt af brystkræft. 

For 63-årge John Travolta har livets udfordringer også mødt ham. I 2009 mistede han og konen Kelly Preston deres ældste søn Jett på tragisk vis. Han led af en sjælden blodkarsygdom, som gjorde at han fik anfald. Under et anfald ramte hans hoved et badekar, og efter obduktionen blev det klart, at dødsårsagen var et slagtilfælde. 

Filmen vises lørdag kl. 21.05 på TV 2.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden