Mandag, 18. februar 2019 — af af Ulrik Ulriksen

John Travolta fylder 65 år: Sådan ser han ud i dag

John Travolta
John Travolta
Foto: MEGA
Han var et hit som highschool-lækkermåsen Danny i musicalen Grease, og han var rystende god som lejemorderen Vincent Vega i Tarantino-filmen Pulp Fiction. Skuespilleren John Travolta kan på sin 65-års fødselsdag se tilbage på en forrygende karriere, der har budt på lidt af hvert.
John Travolta fylder 65 år i dag, og han har siden slutningen af 1970’erne sat sit aftryk på Hollywood i en perlerække af roller i film som for eksempel ”Saturday Night Fever” fra 1977, ”Grease” fra 1978 og ”Pulp Fiction” fra 1994. 
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Skrev verdenshistorie

Travolta fik sit gennembrud i USA allerede i midten af 1970’erne for sin hovedrolle i komedieserien ”Welcome back, Kotter”. Travolta var længe før sit internationale gennembrud så hot i USA, at det var nærmest umuligt at indspille flere af scenerne fra ”Saturday Night Fever”, som foregår i Brooklyn i New York. Vilde teenagefans larmede så meget ved settet, at alle scener på gader og stræder med John Travolta i aktion var ekstremt vanskelige at få i kassen. Det lykkedes dog, og resten er historie. John Travolta og ”Saturday Night Fever” satte skub i discobølgen, og dermed blev der skrevet kulturhistorie.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ja til ”Grease” og nej til ”American Gigolo”

Senere blev dagens fødselar et verdenshit i rollen som Highschool-helten Danny Zuco i musicalen "Grease", hvor han spillede overfor Olivia Newton-John. Travoltas talent for at spille komedie og for at danse smeltede sammen i en nærmest overjordisk charmerende præstation, der gav ham megastjerne-status. I 1980’erne var der en smule stille omkring Travolta, der faktisk takkede nej til hovedroller i store film som ”American Gigolo” og ”Officer and a Gentleman”. Begge roller snuppede Richard Gere i øvrigt og fik stor succes.
Sådan ser John Travolta ud i dag
Sådan ser John Travolta ud i dag
Foto: MEGA

Fornemt comeback

John Travolta gjorde fornemt comeback med blandt andre film som Quentin Tarantinos ”Pulp Fiction”. Han blev nomineret til en Oscar for rollen som den kontante og konstant talende lejemorder Vincent Vega. Også for rollen som Tony Manero i ”Saturday Night Fever” blev Travolta nomineret for bedste mandlige hovedrolle. Han vandt dog ikke hverken I 1994 eller tilbage i 1978. Til gengæld vandt Travolta igen manges hjerter, da han gav den gas i musicalen ”Hairspray” fra 2007, der byder på dagens 65-års fødselar i rollen som en frodig, syngende og dansende kvinde.

Stadig gang i karrieren

Privat danner Travolta par med skuespillerkollegaen Kelly Preston, som han giftede sig med i 1991. John og Kelly nåede at få tre børn. Deres søn Jett gik dog bort under tragiske omstændigheder på en ferie til Bahamas i 2009. Travolta har stadig fuld gang i karrieren, så vi kan godt allerede nu begynde at glæde os til hans næste film.   Klik i galleriet herunder for at se John Travolta i filmene "Grease", "Pulp Fiction" og "Saturday Night Fever". 

GALLERI: John Travolta i tre store roller (MEGA)

   

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden