Lørdag, 18. februar 2017 — af Luise Marie Bekker

SE DE SKØNNE BILLEDER: John Travolta fylder 63

John Travolta - 2017 og 1976
John Travolta - 2017 og 1976
Foto: All Over
Skuespilleren har oplevet kæmpe succes, men også en af de værste tragedier man kan tænke sig til. Vi har samlet et skønt galleri med fotos fra stjernens liv og karriere.

I dag fylder John Travolta 63 år, og han af alle kan skrive under på, at livet kan byde på både op- og nedture af altoverskyggende formater.

I løbet af fire årtier har han oplevet at være en af verdens mest populære skuespillere, men han har også oplevet tragedien at miste sin søn, Jett, der døde som 16-årig af hjerteanfald i 2009.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han og hustruen Kelly Preston har børnene Ella på 16 år og Benjamin på seks.

Da John Travolta og Kelly Preston mødte hinanden i 1987 under optagelserne til ”The Experts”, var John allerede en stor stjerne. Efter at have droppet ud af high school som 16-årig for at forfølge sine skuespillerdrømme, gik der ikke lang tid, før han var med i Broadwayopsætningen af ”Grease”.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

John Travoltas comeback

På TV blev han kendt i serien ”Welcome Back Kotter” i 1975. Den er for længst glemt herhjemme i Danmark, men det er Travoltas efterfølgende roller ikke.

”Saturday Night Fever” fra 1977 gjorde skuespilleren til et af 70’ernes største disco-ikoner, og da han fik rollen som dansende Danny Zuko i filmen ”Grease” fra 1978, smeltede pigehjerter verden over.

I 80’erne floppede hans film gevaldigt, men i starten af 90’erne fik han oprejsning med ”Det er mig, der snakker”, og først i 1994 fik han comeback som spøjs lejemorder i filmen ”Pulp Fiction”. Rollen gav ham en Oscar-nominering, og så begyndte de store roller at rulle ind.

NOSTALGI: Se Søren Hedegaard som John Travolta

Han vandt en Golden Globe for sin rolle i ”Get Shorty” og nød stor respekt for blandt andre ”Broken Arrow” og ”Face/Off”. Efter at have spillet med i en bunke actionfilm og dramaer vendte han tilbage til dansen i ”Hairspray”, hvor han iført et fedmekostume, paryk og makeup gav den som syngende tyk dame. Rollen fik ham nomineret til en Golden Globe.

Se galleriet her:

GALLERI: John Travolta

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden