TILLYKKE: Jens Okking fylder 77 år

Jens Okking

Jens Okking

Foto: Martin Høien
Jens Okking har efter en stor karriere fået et sygdomsplaget otium.

Jens Okking er ikke blot stor af statur. Hans liv i dansk film, TV og teater matcher fuldt ud hans fysik. Han har haft en stor og flot karriere. Men på sin 77-års fødselsdag må han desværre konstatere, at hans tredje alder ikke har haft samme kvalitet. 

Kæmpen har de sidste mange år været plaget af skavanker, og for tre år siden kom han på plejehjem i Næstved. Et ophold, der ikke har været lykkeligt med forkert og dårlig pleje.

LÆS OGSÅ: Jens Okking på plejehjem

- Jeg havde håbet på at nyde og glæde mig over mit otium, men jeg havde ikke regnet med at blive gammel på den måde, udtalte han i foråret til BT. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Boede i kollektiv med sønnerne

Forinden havde Jens Okking i nogle år boet i familiekollektiv med sønnerne Niels og Mads på et husmandssted ved Holme Olstrup.

Men efterhånden som flere og flere børnebørn kom til, besluttede han, at tiden var inde til at rykke på plejehjem for at give plads til næste generation. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Skuespiller, Jens Okking med familie. I højre side af billedet bedstefar Jens omgivet af Niels, Britt og Carl-Christian og i venstre side Mads og kæresten Pia.
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET

Skuespiller, Jens Okking med familie. I højre side af billedet bedstefar Jens omgivet af Niels, Britt og Carl-Christian og i venstre side Mads og kæresten Pia.

Mange forskellige job

Det vil føre for vidt at opremse alle Jens Okkings minderige præstationer her. Men på film toppes de af tre Bodil-statuetter, som han fik for henholdsvis bedste birolle i "Nitten røde roser" og bedste hovedrolle i "Strømer" og "At klappe med én hånd". 

Og så skal det selvfølgelig nævnes, at Jens Okking i sit begivenhedsrige liv har været meget andet end skuespiller: Landmand, teaterchef, rejse-, kultur- og madskribent og medlem af Europa-Parlamentet for først Junibevægelsen og siden Folkebevægelsen mod EU.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Hans tid som politiker var i øvrigt så nedslående en oplevelse for ham, at han måtte sygemelde sig med depression. 

Trods de lidt triste omstændigheder er der grund til at ønske Jens Okking et kæmpestort tillykke med fødselsdagen. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden