TILLYKKE: Jesper Christensen fylder 69 år

Jesper Christensen

Jesper Christensen

Foto: Lars H. Laursen
Jesper Christensen nyder den frihed, som hans store succes giver ham.

Jesper Christensen kan spille alt fra hitman til hippie. Fra mr. White i hele tre James Bond-film til kugleskøre Thomas i TV-serien "Arvingerne".

Han er måske Danmarks dygtigste filmskuespiller, i hvert fald én af de mest succesrige, og i dag fejrer han sin 69-års fødselsdag. 

Gennembruddet kom sent

Hans internationale gennembrud er kommet sent i en lang skuespillerkarriere, og så meget desto mere nyder han den frihed, gennembruddet har givet ham.

Indtægterne fra James Bond-filmene og en lang stribe andre udenlandske filmroller har sat ham i den misundelsesværdige situation, at han kan sige nej til opgaver. Derfor spiller han ikke længere teater. Han orker ikke. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Og hvorfor skulle han også, når hans karakterspil i den grad kommer til sin ret oppe på det store lærred? Deroppe hvor han er helt og aldeles fremragende. Hele fire gange har han vundet både en Bodil-statuette og en Robert-pris.

Vandt for Bedste hovedrolle i Bænken

Bodil'erne fik han for bedste hovedrolle i "Hør, var der ikke en som lo?", "Bænken" og "Drabet" samt bedste birolle i "Barbara". Robert'erne for bedste hovedrolle i "Bænken" og bedste birolle i "Sofie", "Den russiske sangerinde" og "Barbara". 

Og så er han selvfølgelig kendt af børn i alle aldre for at spille Nanas far i TV-serien "Nana" fra 1987. 

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke til Jesper Christensen.

LÆS OGSÅ: Jesper Christensen til fest med Will og Kate

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden