3. jan. 2016
Af Lene Skriver Bak

TILLYKKE: Mel Gibson fylder 60

Mel Gibson
Mel Gibson.
Foto: AOP
Oscar-vinderen Mel Gibson runder søndag de 60 og kan se tilbage på en karriere med flere end 50 film og serier på CV’et.

Mel Gibson debuterede som skuespiller i TV-serien ”The Sullivans” i 1976 og har siden arbejdet med TV og film.

Blandt hans største succeser tæller ”Braveheart”, som han både instruerede og spillede hovedrollen i tilbage i 1995. Filmen indbragte Mel Gibson to Oscar-statuetter, en for bedste film og en for bedste instruktør.

Mel Gibson er også kendt for hovedrollen i tåreperseren ”Forever Young”, i den spændende ”Signs” og de fire film i komedieserien ”Dødbringende Våben”.

LÆS MERE: Mel Gibson ribbet af ekskone

Mel Gibson skabte kontroverser

Også tegnefilm har fået plads på Mel Gibsons CV. Han er blandt andet stemmen bag helten John Smith i Disneys ”Pochahontas”.

Men det er hans virke som instruktør, der virkelig har skabt røre. I 2004 instruerede og producerede han filmen ”Passion of the Christ”, som handler om Jesus og skabte furore efter premieren. Gibson blev angrebet fra flere sider med hård kritik og filmen blev kaldt anti-semitisk.

Mel Gibson har både virket som skuespiller og instruktør siden udgivelsen af den kontroversielle film, og efter planen skal to Mel Gibson-film have premiere i 2016.

Filmen ”Blood Father” har Mel Gibson på rollelisten, mens ”Hacksaw Ridge” har Mel Gibson i instruktørstolen. Begge film ser ud til at få premiere i 2016.

Far til otte

Mel Gibson, der selv er det sjette barn i en søskendeflok på 11, er far til mange. Hele otte børn for at være præcis.

De syv ældste fik han med Robyn Moore, som han var gift med i 31 år.

Det ottende barn har Mel Gibson med modellen Oksana Grigorieva, som han dog ikke var sammen med, da hun fødte datteren.

Læs mere om: