Tirsdag, 11. maj 2021 — af Lene Skriver Bak

Tom Cruise leverer prestigefyldte priser tilbage i protest

Tom Cruise.
Tom Cruise.
Arkivfoto: Mega
Hollywood-stjernen Tom Cruise leverer de tre Golden Globe-statuetter, han har vundet, tilbage i protest mod organisationen bag prisuddelingen.

Tom Cruise har vundet tre Golden Globe-statuetter.

Men nu har den 58-årige stjerne valgt at returnere statuetterne i protest mod HFPA (Hollywood Foreign Press Association), der står bag uddelingen af Golden Globes.

Det skriver Variety.

Det sker i kølvandet på kritik rettet mod netop HFPA, der anklages for at være for unuanceret i sin sammensætning, fordi alle 87 medlemmer i foreningen er hvide.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Desuden anklages flere af medlemmerne for at have fremsat racistiske eller sexistiske kommentarer.

Stjerner som Scarlett Johansson og Mark Ruffalo har opfordret til, at man lægger afstand til HFPA, indtil der sker store ændringer.

- Medmindre der kommer den nødvendige og grundlæggende ændring i organisationen, som der er behov for, mener jeg, at det er tid til at træde et skridt tilbage fra HFPA og fokusere på vigtigheden af og styrken i sammenhold i vores organisationer og i filmindustrien som et hele, har Scarlett Johansson ifølge Deadline udtalt i en pressemeddelelse.

Imens har tv-stationen NBC, der plejer at sende det store prisuddelingsshow, meldt ud, at de ikke vil sende 2022-udgaven.

- Ændringer på sådan en skala tager tid og arbejde. Vi føler kraftigt, at HFPA har brug for tid til at gøre det rigtigt, siger NBC ifølge TV 2 i en udtalelse.

Tv-stationen håber, at de kan sende Golden Globes igen fra 2023.

Om HFPA kan vende skuden og få skabt de ændringer, der bliver efterspurgt - og om Tom Cruise kan få sine statuetter tilbage, hvis han skulle ønske det, må tiden vise.

Tom Cruise vandt en Golden Globe for bedste mandlige hovedrolle i henholdsvis 1990 og 1997 for "Født 4. juli" og "Jerry Maguire".

Tom Cruise og Michelle Pfeiffer med deres Golden Globe-statuetter i 1990.
Foto: Mega

I 2000 vandt han prisen for bedste mandlige birolle for "Magnolia".

Ifølge Variety har stjernen fysisk pakket de tre statuetter og sendt dem til HFPAs kontor.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden