13. maj. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

22 år siden i dag: Brødrene Olsen vandt Eurovision

Jørgen og Noller blev hyldet af danskerne på vej til Tivoli
Jørgen og Noller blev hyldet af danskerne på vej til Tivoli
Foto: Claus Poulsen
Jublen ville ingen ende tage, da Brødrene Olsen for 22 år siden vandt Eurovision Song Contest med sangen "Fly on the wings of love".

Det er i dag 22 år siden, at brødrene Olsen gjorde det umulige, da de blev kåret som videre af årets Eurovision med sangen ”Fly on the wings of love”.

Jørgen og Nollers kærlighedssang var bestemt ikke blandt bookmakernes favoritter forud for det musikalske show i Stockholm, men med 195 point var der ikke nogen tvivl om, at sejren gik til de to midaldrende og musikalske brødre fra Danmark.

Den danske sejr ved Eurovision Song Contest var den første siden 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingemann vandt med ”Dansevise”.

Brødrene Olsen omskrev sangen

Brødrene Olsen havde lavet musik sammen i mange år før den historiske sejr, og egentlig var ”Fly on the wings of love” slet ikke skrevet til den Danske Melodi Grand Prix, og derfor var teksten på engelsk.

De danske regler krævede dengang, at der blev sunget på dansk, og derfor blev sangen oversat.

Heldigvis vandt brødrene danske Melodi Grand Prix, og derfor fik hele Europa også lejlighed til at høre den oprindelige version af den smukke sang, der for længst er blevet et udødeligt hit.

Efter sejren i Stockholm tog brødrene Olsen hjem til Danmark, hvor der ventede dem en velfortjent hyldest. Se nogle af de skønne billeder fra fejringen herunder.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-dsc_0924_0.jpg
Brødrene Olsen viser stolt deres trofæer frem.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/bb-dsc_4406.jpg
Jørgen og Noller Olsen
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/sh-361832.jpg
Der var mange, der gerne ville have et glimt af Brødrene Olsen, da de vendte hjem til Danmark.
Foto: Claus Poulsen

Læs mere om: