Søndag, 27. marts 2016 — af af Luise Marie Bekker

ABBA åbner Eurovision Song Contest-udstilling

ABBA
ABBA
Foto: AOP
Har du ikke fået billetter til årets internationale Melodi Grand Prix? Som trøst kan du besøge en spritny Eurovision-udstilling i Stockholm med Björn Ulvaeus som bagmand.

I år er det 60 år siden, den første omgang af Eurovision Song Contest tonede frem på de sort-hvide TV-skærme.

Året var 1956, og kun syv lande deltog - året efter fik Danmark sin debut.

Siden er er ESC blevet verdens største musikkonkurrence, og i år åbner den første officielle Eurovision-udstilling i Stockholm. Har du ikke fået billetter til årets internationale konkurrence, som finder sted i Sveriges hovedstad 10.-14. maj, kan du altså stadig få en god Melodi Grand Prix-oplevelse ud af at tage turen over sundet.

Björn Ulvaeus står bag Eurovision-udstilling

Udstillingen åbner  7. maj og er et resultat af et samarbejde mellem ABBA Museum og EBU (sammenslutning af nationale radio- og TV-stationer i Europa). Eventet har til formål at skabe opmærksomhed om og ikke mindst fejre verdens største TV-musikkonkurrence.

Faktisk er det selveste "Mr ABBA", Björn Ulvaeus, der har taget initiativet til dette projekt sammen med Jan Ola Sand, EBU's supervisor. Ulvaeus fortæller, at Eurovisionen altid har haft en særlig plads i hans hjerte, og at det bliver en fornøjelse at fremvise konkurrencens fantastiske historie netop på ABBA Museum.   Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Vinder udstiller rekvisit 

Udstillingen består af videooptagelser, som indeholder Eurovisionens mest spændende og klassiske øjeblikke inklusiv de største optrædener samt en særlig udstillingsvæg til ære for de svenske kunstnere, som hidtil har vundet Eurovisionen.  Desuden vil besøgende få mulighed for at teste deres viden om Eurovisionen i en slags interaktiv quiz, synge deres favoritsange på en Eurovision-scene, samt kigge på de originale kostumer, som udvalgte artister har haft på i konkurrencen gennem de seneste 60 år.
  Udstillingen vil endvidere rumme en tom plads, som er reserveret til årets vinder af Eurovisionen. Planen er, at vinderen besøger museet dagen efter finalen og forsyner den tomme plads med en rekvisit, vedkommende har brugt under sin optræden i Eurovisionen - måske bliver det Danmarks Lighthouse X, der bliver så heldige at kunne efterlade noget på det historiske museum.   LÆS MERE: Da Emmilie de Forrest vandt Eurovisions-finalen

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden