Fredag, 20. november 2020 - af Niels Burgos

Dolly Parton: Derfor begyndte jeg at bruge paryk

Dolly Parton - dengang og nu
Dolly Parton - dengang og nu
Foto: Mega og Ritzau Scanpix
74-årige Dolly Parton har sin flotte hårpragt som et af sine kendetegn - men det var ikke altid sådan.

Dolly Parton er kendt i hele verden for sit tårnhøje, flotte hår - som regel i en lys, blond nuance. Men selv om det synes som en naturlig del af verdensstjernens look, har det ikke altid været sådan. Det afslører Dolly Parton i sin nye bog "Dolly Parton, Sontgeller: My life in Lyrics".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ville føle mig som en stjerne

Her kan man bl.a. se søde fotos af en helt ung Dolly med kortklippet pagehår - og faktisk var det ikke indtil, hun som ung countrystjerne optrådte med kollegaen Porter Wagoner i 1960'erne og 70'erne, at hun begyndte at arbejde med sit sidenhen så berømte look.

"Jeg har mine høje hæle - og jeg har mit hår så højt, som jeg kan få det", skriver Dolly i bogen. "Jeg havde altid mit hår sat op - da den stil startede, var jeg en af de første til at sætte det stort og højt. Men så snart jeg kunne købe parykker, ville jeg have dem. Dels var de så praktiske - og jeg kunne aldrig helt få min frisure, som jeg ønskede det. Så parykkerne blev en del af mit varemærke."

Dolly tilføjer, at hendes forkærlighed for stort hår og masser af make-up startede, da hun som teenager så et katalog fra lingerifirmaet Frederick's of Hollywood. "Jeg ønskede at kunne føle mig, som jeg troede, alle de store stjerner i Hollywood følte sig".

Dollys nye bog er ikke hendes eneste nye projekt i år. Hun har netop udsendt sit første jule-album i 30 år - "A Holly Dolly Christmas" - og hendes nye Netflix-musical "Dolly Parton's Christmas on the Square" kan ses fra slutningen af november.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden