10. dec. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Første gang nogensinde: Thomas Helmig på vild julemission

Thomas Helmig.
Thomas Helmig.
Foto: Ritzau Scanpix
Fantastiske Thomas Helmig er på en vild julemission, og i den forbindelse er han klar til en ekstraordinær optræden.

Thomas Helmig har slået pjalterne sammen med generalsekretær for Red Barnet Johanne Schmidt Nielsen, dj og iværksætter Le Gammeltoft og sanger/sangskriver Mathilde Falch i en god sags tjeneste.

I rollen som Red Barnet-ambassadør er Helmig og de andre på en vigtig julemission.

Thomas Helmig klar med mini-julekoncert

- Vi har sat os for at samle ind til oplevelsespakker til udsatte børn, så de kan få oplevelser, udflugter og ferieminder – ikke kun i julen, men hele året rundt, siger Helmig, der på de sociale medier er klar med en helt særlig live-optræden på lørdag.

Missionen får ham for første gang til at optræde live med et skønt julenummer.

- Da det er en julemission, kom jeg i tanke om, at jeg for nogle og 30 år siden skrev en julesang, der hedder ”Når sneen falder”, som er blevet spillet temmelig meget i radioen gennem årene, men som jeg kom i tanke om, at jeg faktisk aldrig nogensinde har sunget live, lyder det fra Helmig, der derefter lover, at han i indsamlingens tjeneste vil levere sangen live via de sociale medier for første gang.

Thomas optræder med julesang

- Jeg vil spille ”Når sneen falder” for jer for første gang live. Jeg håber, I gider at blive ved med at støtte. Det betyder virkelig meget, siger Thomas, som synger den skønne julesang på lørdag klokken 18.00 på Instagram.

Vigtig årsag

Der er en meget vigtig grund til, at Helmig og hans Red Barnet-holdkammerater er i gang med at samle ind.

Julen er en svær tid for børn, der lever i familier med psykisk sygdom, misbrug og fattigdom.

De vokser op med forældre, der ikke altid har mentalt eller økonomisk overskud til at give nærvær og samvær.

Børnene føler sig derfor udenfor og anderledes.

Sådan støtter du julemissionen

- Det er de børn, vi sammen med jer, gerne vil hjælpe. Red Barnet giver børnene gode oplevelser som -udflugter og ferielejre – på den måde inviteres børnene ind i fællesskaber, der styrker deres selvværd. Børnene blomstrer op og får venskaber, når de får et pusterum fra en hverdag, det ikke altid er nemt at være barn i, siger Thomas Helmig og fortsætter.

- Så hvis du støtter vores julemission og dermed Red Barnets arbejde, så hjælper vi udsatte børn ind i fællesskabet. Støt via dette link eller på mobilepay 95667

Læs mere om: