Torsdag, 10. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Hemmeligheden bag skøn detalje ved kronprinsfamiliens juletræ

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik

Foto: Thomas Laursen
På trods af corona-udfordringer i denne tid nyder kronprinsfamilien julen og har pyntet deres palæ fint op. Der er en helt særlig historie bag en fin detalje under juletræet.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og deres børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent nyder december på trods af udfordringer med corona-situationen.

Mandag blev prins Christian således testet positiv for covid-19, og herefter måtte Christian og hans søskende samt kronprinsparret i isolation i Frederik VIII’s Palæ.

Mary og Frederik har pyntet op

Dagen inden Christian blev testet covid-19 positiv, sendte kronprinsfamilien en serie billeder ud på de sociale medier.

Kronprinsesse Mary havde fotograferet et smukt julepyntet Amalienborg-palæ.

Fantastisk juletræstæppe

Det var især kronprinsfamiliens juletræ, der vakte opsigt, og mange har på kongehusets sociale medier kommentarer til Mary og Frederiks juletræstæppe.

- Bemærk det meget, unikke juletræstæppe, lyder det i en kommentar, mens en anden skriver ”atter er Ellen Bjerres flotte juletræstæppe kommet til ære og værdighed på Amalienborg.

Historien om tæppet

Ellen Majgaard Bjerre er mesteren bag juleværket, og BILLED-BLADET har netop haft en hyggelig snak med Ellen om det fine tæppe. 

- Juletræstæppet under kronprinsfamiliens juletræ er en bryllupsgave. Jeg havde for år tilbage lyst til at lave et meget stort juletræstæppe, og da jeg var færdig med det, foreslog min mand, at vi skulle sende det til kronprins Frederik og Mary som en bryllupsgave i 2004 fortæller Ellen til BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er en stor glæde

Da Ellen så, at kronprinsfamilien brugte det dejlige juletræstæppe under deres pyntede træ i Riddersalen i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, gjorde det naturligvis et indtryk.

- Det er jeg da glad for. Det er jo en glæde, når det man laver bliver brugt, kommer det beskedent fra Ellen Majgaard Bjerre, der også udtrykker stolthed over at se, at tæppet stadig bruges så mange år senere og stadig giver glæde i Mary og Frederik og de kongelige børns private bolig.

Har brugt det alle år

Kronprinsparret har brugt tæppet under deres juletræ alle år, siden de modtog det unikke værk i bryllupsgave af Ellen Majgaard Bjerre.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden