Søndag, 18. december 2016 - af af Ken Richter

Peter Belli: Jeg vil gerne have fred

Peter og June Belli
Peter Belli med sit livs kærlighed June
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Efter 56 år på landevejene og en årrække med et skrantende helbred har Peter Belli besluttet sig for at indstille karrieren.

Sang og musik har været hele hans liv, men næste år bliver hans sidste på landevejen. En vej, han har kørt tynd i løbet af de seneste 56 år, men det er også den vej, der på det sidste har tæret den folkekære sanger for kræfter.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

– Nu bliver turbussen kørt i carporten, siger ulven Peter som et symbolsk billede på, at en imponerende karriere er nået til vejs ende.

Peter Belli siger stop

– Jeg vil gerne have fred, siger Peter Belli ærligt til BILLED-BLADET og uddyber:

– Jeg elsker at synge. Det kan ingen være i tvivl om, men det er frygteligt hårdt at have ansvaret for, at jeg kan forsørge nogen af landets bedste musikere. Tænk på, vi fylder fire biler, når vi skal ud at optræde. 

Helbredet har skrantet

I en alder af 73 år er det helt legalt at sige stop, men det er ikke så meget alderen, der har fået Peter Belli til at stå af vognen. De seneste syv år har helbredet desværre skrantet, og Peter har været gennem flere operationer.

– Jeg fik en blodforgiftning for et par år siden, og al den sygdom slog hovedet på sømmet. Den har taget rigtig mange af mine kræfter, og jeg er aldrig rigtig kommet ovenpå igen.

Se BILLEDERNE: Glad Peter Belli tilbage efter sygdom

Som altid har Peter Belli ikke været alene om at træffe beslutningen om, at nu skal der ro på. Hans livs kærlighed, June, har bakket ham op hele vejen. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden