22. apr. 2019
Af Niels Burgos

Kom med om bord: Nu kan du leje Jacqueline Kennedys fantastiske yacht

Jacqueline Kennedy Onassis 
Jacqueline Kennedy Onassis
Foto: Mega
Den legendariske yacht Christina O er stadig blandt verdens flotteste skibe. Se billederne her

Selv om den med årene er blevet overhalet af større og mere luskuøse lyst-yachter, er det de færreste skibe, der kan måle sig med yachten Christina O, når det gælder glamourøs historie.

Berømtheder på stribe

Det var ombord på dette skib, at Jackie Kennedy og den græske milliardær, skibsrederen Artstotle Onassis, holdt deres bryllupsreception i 1968 - men allerede inden da, havde skibet lagt kahytter til en lang stribe af store berømtheder: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Marilyn Monroe, Greta Garboe og Frank Sinatra. Selv Winston Churchill tilbragte tid om bord.

Yachten er i øvrigt opkaldt efter Arstotle Onassis eneste datter, Christina, der døde som blot 37-årig i 1988. Hun efterlod sig den dengang kun 4-årige datter Athina, der i dag er 38 år - og arvede den enorme familieformue på mellem 6 og 12 milliarder kroner.

Plads til 34 passagerer

I 2018 gennemgik yachten en omfattende renovering - og rummer i dag 17 luksuskahytter. Dermed er der plads til 34 passagerer, der bliver vartet op af et mandskab på 38 personer. Spisestuen har plads til 40 spisende gæster. Derudover er der en stor swimmingpool, der kan omdannes til dansegulv, et motionsrum, en skønhedssalon og en biograf.

Lyder det som en potentiel ferie? Så skal vi have råd til at betale godt 700.000 kr. ... om dagen! Henvendelse kan ske til skibsmæglerfirmaet Camp and Nicholson's i Mayfair, London.

Se galleriet om Christina O herunder:

Galleri: Jacqueline Kennedys yacht

Læs mere om: