Onsdag, 20. januar 2021 - af Niels Burgos

Den rørende historie om Joe Bidens to hunde

Jill og Joe Biden. 
Jill og Joe Biden. 
Foto: MEGA
For første gang i fire år rykker der nu igen hunde ind i Det hvide Hus.

Ikke siden Barack og Michelle Obama flyttede ud af Det hvide Hus for fire år siden med deres hunde, Sunny og Bo, har de bonede gulve i præsidentboligen genlydt af trippende hundepoter. Men nu sker det igen. Joe og Jill Biden flytter ind med deres to hunde Major og Champ - to dejlige schæfere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fra herreløs til Det hvide Hus

Champ er klart veteranen, når det gælder en hverdag i Washington. Den 12-år gamle hund var også ved Bidens side, da han var vicepræsident under Barack Obama. For Major er det en anderledes og rørende historie. Major er blot to år gammel - og blev adopteret af familien Biden fra et internat i staten Delaware - så for den unge hund bliver det så at sige fra et liv som "forældreløs" til en tilværelse som første-hund.

Joe Biden og Major, da den blev adopteret fra intrernatet i Delaware.
Foto: Ritzau Scanpix

 

Og mens resten af verden fejrer indsættelsen af Joe Biden som verdens mest magtfulde mand, blev der også festet i Majors gamle hjem - The Delaware Humane Association. Her afholdt man et event på nettet for at fejre, at en af deres hunde skulle være førstehund. Den såkaldte "indoguration" indbragte over 200.000 dollars til origanisationens arbejde. 

Det er kun anden gang i historien, at en adopteret hund rykker ind i Det hvide Hus. Første gang var, da præsident Lyndon B. Johnsons datter, Luci, adopterede den herreløse hvalp, Yuki.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden