6. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik nød et glas af Obamas vin

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
foto: Claus Fisker
På allerbedste vis markerede kronprins Frederik, at det grønne showroom House of Green er åbnet i København. Først klippede Frederik en snor, og så skålede han i en helt særlig mousserende vin.

Med taler og rundvisning blev det markeret, at det grønne showroom House of Green med fokus på bæredygtighed åbnede i centrum af København. Æresgæst til begivenheden var kronprins Frederik, som var herligt veloplagt.

– Tillykke til alle, sagde kronprins Frederik blandt andet, da han på sin kone, kronprinsesse Marys 47-års fødselsdag var på officiel eftermiddagsopgave og med stil åbnede House of Green på Vesterbrogade i København. Frederik ønskede tillykke, samtidig med at han med en gylden saks klippede den traditionelle snor, som i dagens anledning var grøn.

Royal rundvisning

Efter klipningen af snoren fik kronprinsen en rundvisning, der blandt andet bød på et eksempel på, hvordan man genbruger gammelt plastic fra kunstgræsfodbodbaner til at lave ny kunstbelægning til sportsbaner. Det var helt tydeligt noget, som interesserede kronprins Frederik, der efter rundvisningen fik et lille glas mousserende vin og en pindemad.

Vin fra Det Hvide Hus

Den særlige mousserende rosévin, fik kronprinsen og alle andre gæster at vide, var den samme vin, som USA’s tidligere præsident Barack Obama var så glad for, at hans gæster i Det Hvide Hus i Washington altid fik netop disse liflige dråber serveret hjemme hos Michelle og Barack Obama.

Smilende Frederik

– Obama-vin, sagde kronprinsen med et glimt i øjet, da han skålede for House of Green sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs og alle de andre, som var mødt op til den festlige begivenhed. Efter at have skålet skyndte kronprinsen sig hjem til Amalienborg for at fejre kronprinsesse Mary i anledning af hendes 47-års fødselsdag.

Læs mere om: