Mandag, 10. august 2020 - af John Lautrup

Jill Biden kan blive USAs næste førstedame

Joe Biden, Jill Biden
Joe Biden, Jill Biden
Foto: Ritzau Scanpix
Jill Biden har en doktorgrad i pædagogik og vil fortsætte som lærer, hvis hendes mand, Joe Biden, bliver USAs næste præsident

Jill Biden prøvede at være USAs andendame, da hendes mand, Joe Biden, var vicepræsident under præsident Barack Obama. Hvis man skal tro de aktuelle meningsmålinger, vil hun fra næste år avancere til at blive USAs førstedame.  

Joe Biden, 77 år, ligger til at vinde over Donald Trump, men han skal ikke regne med, at hans 69-årige hustru vil vie al sin tid til rollen som "first lady". Hun agter i givet fald at fortsætte sit arbejde som lærer. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Undervist i 36 år

- Hvis vi rykker ind i Det Hvide Hus, vil jeg fortsætte med at undervise. Det er vigtigt. Jeg ønsker, at folk skal værdsætte lærernes arbejde og gøres opmærksom på, hvad de bidrager med. Jeg vil gerne være med til at give lærergerningen et løft, siger Jill Biden ifølge magasinet People

Belæst dame

Hun har en doktorgrad i pædagogik og har undervist i 36 år. Herunder i årene som andendame. Da Biden-parret flyttede til Washington i 2009 i forbindelse med Joe Bidens udnævnelse til vicepræsident, fik hun arbejde som engelsklærer på Northern Virginia Community College.

Joe Biden giftede sig med Jill i 1977 - godt fire år efter, at Joe Biden havde mistet sin første hustru og parrets yngste barn i en trafikulykke.

I 1981 fik Biden-parret datteren Ashley. Joe og hans første hustru, Neilla, fik tre børn sammen - to sønner og en datter, Både mor og datter omkom ved trafiklulykken, mens de to sønner overlevde deres kvæstelser.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden