20. jan. 2021
Af Marie Krakau

Mistede lille datter, hustru og søn: Joe Bidens hjerteskærende familietragedier

Joe og Jill Biden
Joe og Jill Biden
Foto: Owen Sweeney/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Flere tragedier har været med til at forme Amerikas nye præsident, Joe Biden, og hans familie.

USA får 20. januar ny præsident, når Joseph R. Biden tages i ed og bliver indsat i embedet. Den 46. præsident bærer flere hjerteskærende familietragedier med sig. De har formet hans liv både privat og professionelt.

I november 1972 blev Joe Biden valgt til Senatet for Delaware. Blot halvanden måneden senere d. 18. december blev Joe Bidens liv vendt på hovedet, da tragedien ramte. Hans hustru Neilia kørte i familiens stationcar med deres tre børn, Beau, Hunter og Naomi på fire, tre og et år, da de blev ramt af en lastbil. Neilia og Naomi mistede livet, mens sønnerne blev kvæstede, men overlevede trafikulykken.

Dedikeret til sønnerne

Biden, der netop var blevet valgt ind i Senatet i Washington D.C., var nu alene med de to små drenge, og for at kunne få familieliv og arbejde til at gå op, tog han hver dag den 90 minutter lange tur med Amtrak-toget fra hjemmet i Delaware til Senatet.

Den stærke forbindelse og historie med Amtrak (det amerikanske jernbaneselskab red.) skulle oprindeligt være blevet markeret i dag, da det var tanken, at Joe Biden skulle ankomme til indsættelsen som præsident med den samme rute, som den han troligt tog i så mange år. Stormen på Kongressen d. 6. januar og den øgede sikkerhed-bevågenhed herefter har dog gjort dette umuligt.

I 1975 mødte han sin nuværende hustru, Jill. De blev gift i juni 1977, og fik året efter deres eneste fælles barn, datteren Ashley.

Jill Biden har en doktorgrad i pædagogik og arbejder som lærer. Hun vil som den første i amerikansk historie være førstedame med et lønnet arbejde uden for Det Hvide Hus.

Endnu en tragedie

Familien blev senere ramt af endnu en tragedie, da Joe Bidens ældste søn, Beau, i 2013 fik konstateret kræft i hjernen. Han døde i maj 2015 og blev begravet på samme kirkegård, hvor hans mor og lillesøster også ligger begravet.

Joe Biden besøgte kirkegården på valgdagen d. 3. november 2020.

null

Læs mere om: