Fredag, 4. juni 2021 — af Lene Skriver Bak

Så blev det Mettes tur: Statministeren vaccineret

Mette Frederiksen har fået første vaccinationsstik.

Statsminister Mette Frederiksen har fået det første stik af vaccinen mod covid-19.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 43-årige statsminister fik den første dose af PfizerBiontech-vaccinen fredag morgen i vaccinationscentret i Øksnehallen i København.

- Det er så dejligt. Det er så fantastisk. Jeg havde heldigvis lejlighed til at sige tak til alle de medarbejdere, der får det her til at fungere, sagde Mette Frederiksen ifølge Ekstra Bladet efter stikket.

På instagram deler Mette Frederiksen et billede fra vaccinationen og skriver, at hun er lykkelig.

"Lykkelig. Så blev det min tur. Det første vigtige stik. Tak til Huda, der gav mig vaccinenen. Og til alle, der hver dag sørger for, at danskerne kan blive vaccineret så hurtigt som muligt. Det er imponerende arbejde", skriver statsministeren efterfulgt af et lille, rødt hjerte.

Statsministeriet udsendte torsdag en pressemeddelelse om vaccinationen.

Her fremgår det, at Mette Frederiksen har ventet på, at hendes aldersgruppe skulle vaccineres, selv om det må formodes, at landets statsminister kunne have sprunget køen over, hvis hun ville.

"Region Hovedstaden har åbnet for vaccination af årgang 1977. Den aldersgruppe omfatter statsminister Mette Frederiksen, der derfor har booket tid til vaccination," skriver statsministeriet i pressemeddelelsen.

Se Mette Frederiksen få vaccinen i galleriet øverst.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden