SE BILLEDERNE: John F. Kennedy og Jackie ville kunne fejre 64-års bryllupsdag i dag

Selv efter deres død er John F. Kennedy og Jackie et af USA's mest berømte ægtepar. I dag – den 12. september – ville de to kunne fejre deres 64-års bryllupsdag.

John F. Kennedy nåede at være præsident i færre end tre år, men alligevel er han og hustruen Jackie et par, som har fæstnet sig i den amerikanske historie. Og i dag – den 12. september – ville de to kunne have fejret deres 64-års bryllupsdag.

Det hele begyndte med et storstilet bryllup en septemberdag på Rhode Island, da den 36-årige senator John F. Kennedy fik den 24-årige Jacqueline Bouvier. Til brylluppet, som regnes for et af de mest højprofilerede amerikanske bryllupper i det 20. århundrede, deltog flere end 600 mennesker fra den amerikanske elite. 

 

Folkets mand

John F. Kennedy var den hidtil yngste valgte præsident, da han i en alder af 43 år i 1961 flyttede ind i Det Hvide Hus sammen med Jackie og deres to børn, Caroline og John. 

Her nåede de dog ikke at få mange år, inden John F. Kennedy blev myrdet i sin bil på vej gennem gaderne i Dallas i Texas den 22. november 1963. 

Politisk set nåede John F. Kennedy ikke at udrette meget i sin korte tid som præsident, men han er stadig den dag i dag kendt for de håb, han gav det amerikanske folk. Han blev hurtigt folkets mand og regnes i dag for en af de mest legendariske amerikanske præsidenter.

Nærmest kongelige

Også hustruen Jacqueline er en person, som amerikanerne stadig har i hjertet. Hun var et stilikon og den mest kendte præsidentfrue, som USA nogensinde har haft. Jacqueline og John F. Kennedy er det nærmeste, som USA kommer på en kongelig familie.

Den tragiske historie om det elskede præsidentpar har ført til flere film og TV-serier om de to og ikke mindst om den tragiske dag i november 1963, hvor det hele sluttede brat for den populære præsident.

Jackie døde i en alder af 64 år af lymfeknudekræft i 1994 og ligger begravet ved siden af John F. Kennedy på Arlington kirkegården i Washington. 

I galleriet øverst i artiklen kan du se billeder fra det kendte præsidentpars liv. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden