5. aug. 2016
Af Luise Marie Bekker

TILLYKKE: Rufus Gifford elsker at fejre fødselsdag i Danmark

Rufus Gifford.
Rufus Gifford.
Foto: Martin Høien /BILLED-BLADET
Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford fylder 42 år, og det bliver måske hans sidste fødselsdag i Danmark, som han elsker.

I dag fylder ambassadør Rufus Gifford 42 år, og han er særlig glad for at fejre dagen her i Danmark.

- Jeg elsker det, siger han til BILLED-BLADET og fortsætter:

-Først og fremmest kan jeg bedre lide jeres fødselsdagssang end vores, så det er den, vi vil synge i aften. Intet er bedre end en perfekt dansk sommerdag, og selv om vi er langt væk fra vores amerikanske familie og venner, har vi fået så mange vidunderlige danske venner, og København føles virkelig som hjem for os. Der er ikke noget sted, jeg hellere vil vågne op på min fødselsdag end Rydhave.

Rufus Gifford er tæt med Barack Obama

Den amerikanske ambassadør kom til Danmark i 2013 og har taget danskerne med storm.

Han er tidligere manuskriptforfatter i Hollywood og venner med selveste Tom Hanks og Steven Spielberg, og så er han tæt med USA's præsident, Barack Obama, for hvem han har stået i spidsen af en valgkampagne.

Hele Danmark kunne følge med i hans liv i TV-programmerne "Jeg er ambassadøren fra Amerika" og "Jeg er ambassadøren II". Rufus Giffords 42 års fødselsdag bliver måske hans sidste i Danmark.

Rufus Gifford har fungeret som "Obamas ambassadør" og vender højst sandsynligt hjem til USA i det nye år, når USA's næste præsident træder til.

LÆS MERE: Rufus Gifford er tilbage på skærmen

Rufus Gifford blev overrasket med dansk kage

- Jeg tilbragte min morgenen på ambassaden - alle overraskede mig med kage fra Lagkagehuset og sang selvfølgelig. Jeg har tænkt mig at gå tidligt hjem, træne og tage Argos (Rufus' hund, red.) på en gåtur. Så en lille middag derhjemme i aften, forhåbentlig udenfor med mad fra vores foretrukne danske restauranter, amerikanske cocktails og musik under stjernerne.

- I morgen formiddag hopper vi i bilen og kører til en vens hus på Vestkysten. Jeg har aldrig været på Vestkystens strande i løbet af sommeren, og hvis dette er vores sidste sommer i Danmark, tror jeg, det ville være et dejligt sted at tilbringe min fødselsdagsweekend, fortæller han til BILLED-BLADET.

Træt af rødgrød med fløde

Når en ny præsident træder til, bliver det nok tid til at drage mod vest igen, men Rufus Gifford lægger ikke skjul på, at han har nydt sin tid i Danmark.

Dog slog han i DR2-programmet "4. juli-fest hos Rufus Gifford - Adgang med Abdel" fast, at han er træt af bløde spørgsmål - som for eksempel, om han kan sige rødgrød med fløde, eller om han elsker flæskesteg.

Programmet blev vist tidligere i år, og Gifford forklarede, at han også gerne vil sætte politiske ting som tortur i USA på dagsordenen.

Rufus Gifford gift i Danmark

Ambassadøren og hans mand, dr. Stephen DeVincent, brugte deres bryllup i oktober sidste år til at markere et politisk tiltag, der står deres hjerte nært.

Som en symbolsk handling foregik vielsen på Københavns Rådhus, hvor det første registrrede partnerskab imellem homoseksuelle fandt sted. Ægteskabet var dermed en symbolsk hyldets af ægteskab imellem mennesker af samme køn.

LÆS MERE: Rufus Gifford er blevet gift

Lever lykkeligt til sine dages ende

Rufus Gifford fortalte dengang til BILLED-BLADET, at det var hans livs lykkeligste dag.

– Vi er blevet gift i det her land, der skabte eventyr, og nu er vi ved at skabe vores eget. Og så er det vist noget med, at vi lever lykkeligt til vores dages ende, storsmilede han.

BILLED-BLADET ønsker Rufus Gifford stort tillykke med dagen.

Læs BILLED-BLADET i denne uge: Kongelig familieglæde i Rio

Læs mere om: