Søren Pilmark i royal rolle: Atlantic Crossing vinder stor pris

Søren Pilmark i rollen som kong Haakon. 

Søren Pilmark i rollen som kong Haakon. 

Foto: Cinenord/DR
TV-serien om det norske kongehus "Atlantic Crossing" vinder prestigefyldt pris i New York.
Mon ikke skuespiller Søren Pilmark har svært ved at få armene ned i dag. Den norske TV-serie ”Atlantic Crossing”, som skuespilleren medvirker i, har nemlig vundet en Emmy for bedste miniserie ved International Emmy Awards. 
 
Prisuddelingen fandt sted natten til tirsdag i New York, hvor TV-serien var nomineret i kategorien bedste TV-film eller miniserie. 
 
 

Fiktion blandes med virkelige hændelser

I "Atlantic Crossing" blandes fiktion med virkelige hændelser, når man i serien følger den norske kongefamilie under Anden Verdenskrig. Her spiller Søren Pilmark norske kong Haakon 7., der lever i eksil med kronprins Olav, mens kronprinsesse Märtha, spillet af Sofia Helin, og parrets tre børn er i eksil i Washington D.C. Her får kronprinsessen en nær relation til den daværende amerikanske præsident Roosevelt, spillet af Kyle MacLachlan. 
 

Stor satsning

Den historiske TV-serie er NRKs største satsning nogensinde med et budget på omkring 70 millioner norske kroner. Også Danmarks Radio er medproducent på serien, der blev sendt på DR1 i begyndelsen af året. 
 
Selvom der ikke var nogle danske nomineringer ved dette års Emmy-uddeling, har dansk TV tidligere gjort sig bemærket i udlandet, og serier som ”Nikolaj og Julie”, ”Rejseholdet” og ”Livvagterne” har alle vundet den eftertragtede Emmy-statuette.
 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden