Onsdag, 15. marts 2023 — af Marianne Singer

Spillede Annika i Pippi Langstrømpe: Nu åbner hun op om sin hårde skæbne

Maria Persson viser et billede frem af sig selv og sine medspillere i Pippi-serien under besøget i Østrig i sidste uge.
Maria Persson viser et billede frem af sig selv og sine medspillere i Pippi-serien under besøget i Østrig i sidste uge.
Foto: Ritzau Scanpix
Maria Persson, der spillede Annika i den populære Pippi Langstrømpe-serie, fortæller i nyt interview om sine økonomiske og helbredsmæssige udfordringer.

Hun var kendt i hele verden som den søde og lidt generte Annika, der var bedste venner med Pippi Langstrømpe i tv-serien af samme navn, der havde premiere i 1969 og helt frem til i dag er blevet sendt på DR med jævne mellemrum.

I sidste uge besøgte den tidligere barnestjerne Maria Persson, 63, så den svenske ambassade i Østrig i forbindelse med, at producenten Elias Werner laver en musical om Pippi Langstrømpe, der skal på turné rundt i landet. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lav betaling

I et interview med den østrigske avis Kurier fortæller Maria Persson, at hun i en alder af ti år blev udvalgt til at spille rollen som Annika blandt 8000 ansøgere. 

Dengang tv-serien om Pippi Langstrømpe blev optaget regnede ingen med, at den ville blive så stor en succes, og både Inger Nilsson, der spillede Pippi Langstrømpe, Pär Sundberg, der spillede Tommy, og Maria Persson fik hver især kun et engangsbeløb på 2000 euro (knap 15.000 kroner) for deres indsats. 

Er vred

- Det gjorde mig efterfølgende virkelig vred. Hvis man tænker på, hvor mange mennesker, der blev rige på den serie, og vi intet fik. Og det var os, der var stjernene. Det er så mærkeligt. Men sådan var kontrakten, og vi kunne intet gøre. Jeg har talt med advokater om det, men der er intet at gøre. Nu er jeg blevet ældre og har affundet mig med det, siger hun til Kurier

For at tjene penge har hun arbejdet indenfor sundheds-og ældreplejen, men måtte stoppe, da hun fik slidgigt i knæet.

Håber på vægttab

Nu håber Maria Persson at kunne tabe sig, så hun forhåbentlig kan opereres i juli og blive sund og rask igen, fortælller hun. 

På grund af pengeproblemer bor hun for tiden med sin søn voksne Oscar i en lille lejlighed på Mallorca. 

Derudover fortæller hun, at fans af Pippi-serien har samlet omkring 10.000 euro (omkring 75.000 kroner) ind til hver af barnestjernerne fra Pippi-serien.

Og de penge har været en stor hjælp. 

Maria Persson afslører desuden, at hun stadig har kontakt med sine tidligere medspillere i deres egen  WhatsApp-Gruppe, og at Inger og Pär måske besøger hende til foråret. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden