12. apr. 2022
Af Stine Schou

Cecilie Schmeichel om sin far: Børnene måtte ikke larme

Cecilie og hendes far, målmanden, Peter Schmeichel.
Cecilie og hendes far, målmanden, Peter Schmeichel.
Foto: Hanne Juul og Martin Høien
De færreste børnefamilier lever i stilhed. Ikke desto mindre, så ville målmanden Peter Schmeichel have ro i huset, når han kom hjem fra fodbold.
Cecilie Schmeichel, 31, sidder bag mikrofonen i podcasten ”Hvidløg i frugtsalaten” sammen med svømmeren, Jeannette Ottesen, og værten, Simone Rosenborg. Her vender de tre emnet parforhold, og Cecilie Schmeichel fortæller, hvor højt hun elsker sin mand, Joakim Pilkær.
Parret har været gift siden 2014 og to børn, Noah på syv år og Sofie på fire. I udsendelsen taler de tre kvinder om, om der er noget ved Joakim, som Cecilie har måttet acceptere eller ville ønske, var anderledes. Og i den forbindelse, fortæller Peter Schmeichels datter om, hvordan det var, da hun var barn. - Jeg har én ting, jeg har kæmpet med. Det er mit hvidløg, det er mig. Det er mit problem. Og det er ikke noget ondt mod min far, men som fodboldspiller, som elitesportsmand skal man jo restituere virkelig meget. Når han kom hjem fra fodbold - vi havde huse med fyldt med rum - så skulle han altid hvile og sove på sofaen, hvor vi var. Og så skulle vi være stille. Og det er en ting, vi har haft snakket om, men når Joakim så falder i søvn på sofaen, og vi er der. I starten, jeg blev så arrig, jeg blev så sur, og jeg var bare sådan, du har en seng, du kan gå ned og sove i den, fortæller hun.
Men Joakim har ikke bedt dem være stille. Han kan godt lide lyden af sin familie, så Cecilie skal ikke være stille og tysse på børnene. - Men det vækker noget i dig? Ja, og det tog mig lang tid at acceptere, fortæller Cecilie Schmeichel. Du kan lytte til "Hvidløg i frugtsalaten", som bl.a. ligger på Youtube.

Læs mere om: