1. jan. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Midt i svær tid: Simon Kjær runder året af med stil

Elina og Simon Kjær
Elina og Simon Kjær
Foto: Ritzau/Scanpix
Selvom Simon Kjær tager hul på 2022 som ukampdygtig på grund af en alvorlig knæskade, så kan det danske fodboldlandsholds anfører alligevel glæde sg over, at han rundede 2021 af på fornem vis. Lige nu slapper Simon af med fru Elina og forbereder sig til comeback på grønsværen.

Det danske herrelandshold i fodbold har gennem hele sæsonen været godt styret på banen af kaptajnen Simon Kjær, der var en af hovedpersonerne ved EM-slutrunden.

32-årige Kjær er blevet hædret for sin indsats flere gange i løbet af 2021, og på årets sidste dag kom det frem, at han kan han skrive en ny hæder på listen.

Det kunne han nytårsaften fejre med sin elskede kone Elina Gollert.

Simon Kjær hyldet i England

Den britiske avis The Guardian har kåret Danmarks stærke landsholdsanfører til ”Årets Fodboldspiller”.

Prisen gives til en fodboldprofil, som har udmærket sig på en måde, der ikke kun har at gøre med selve spillet med den drilske læderkugle på grønsværen.

Prisen gives til en spiller med et stort hjerte, høj moral og ekstraordinære menneskelige kvalitetet – en god sportsmand.

Simon Kjær opnåede international heltestatus under EM-slutrunden i fodbold.

Det var instinktivt

Det skete, da vores lysende stjerne Christian Eriksen faldt om med hjertestop i åbningskampen mod Finland foran et fyldt Parken og millioner af tv-seere.

Anføreren var hurtigt fremme ved Christian for at hjælpe, og han havde tilmed overskud til at støtte Eriksens kæreste Sabrina i den svære situation.

- Det var vores ven. Ikke en kollega, en ven. Det gjorde det så meget mere intenst, og det, vi gjorde, var instinktivt, siger Kjær til The Guardian.

Slapper af med familie efter alvorlig skade

Lige nu slapper Simon Kjær af med fru Elina og parrets børn, der har fast adresse i en skøn bolig i det nordlige Italien.

Han kan ikke spille fodbold for sin italienske klub AC Milan eller for landsholdet det næste halve års tid, da han har pådraget sig en korsbåndsskade i det ene knæ og for nylig blev opereret.

Nu venter en lang og hård tid med genoptræning, så Simon forhåbentlig kan blive klar til VM-slutrunden sidst i 2022.

Læs mere om: