1. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Nikolaj Jacobsen kommer med advarsel

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
For håndeboldherrernes landstræner Nikolaj Jacobsen er det nu tid til for alvor at kigge fremad efter den store guldtriumf sammen med Niklas Landin og Mathias Gidsel og alle de andre stjerner.

Herrelandsholdet i håndbold leverede med landstræner Nikolaj Jacobsen ved roret en fantastisk indsats og hentede guld til Danmark ved VM i Egypten i januar.

Midt i glæden over at være verdensmester kommer træner Jacobsen nu med en advarsel til fans og eksperter.

Nikolaj Jacobsen advarer

Til sommerens Olympiske Lege i Japan er Danmark nu favorit, og mange tror måske, at det vil være forholdsvis enkelt at hente OL-guld, når Landin, Mikkel Hansen og Matias Gidsel igen folder sig ud.

Sådan er det bare ikke i topsport, hvor man intet får foræret, og der skal bare en lille smule uopmærksomhed til, før man bliver vippet af pinden af de hårdt kæmpende rivaler til de store titler.

Mental udfordring

- Særlig rent mentalt er det svært. Det er den største udfordring, synes jeg: det der med at ramme det mentale punkt, hvor man kan præstere på højt niveau, siger en ydmyg Nikolaj Jacobsen til B.T. og understreger, at der i tophåndbold ikke kan udstedes garantier, og man lykkes bare ikke hver gang.

At tilfældigheder kan afgøre meget er Danmarks historiske VM-kvartfinale mod Egypten i januar et godt eksempel på.

Kunne have tabt

Her kunne Danmark, der vandt med et mål efter to gange forlænget spilletid og straffekast-konkurrence, lige så godt have tabt og dermed havde turneringen været stemplet som en fiasko – nu blev den en gigantisk guldsucces.

I kamp igen

Snart skal Nikolaj Jacobsen styre de danske guldherrer igen, når de den 11. marts på udebane i Skopje spiller EM-kvalifikationskamp mod Nordmakedonien.

Tre dage senere den 14. marts møder Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mathias Gidsel og de andre stjerner Nordmakedonien igen på hjemmebane i Aalborg.

Læs mere om: