7. aug. 2020
Af John Lautrup

Ghita Nørby: Så skønt at arbejde med min søn

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Thomas Laursen
Ghita Nørby har ikke altid haft det nemt med sin søn, filminstruktør Giacomo Campeotto, men de har forlængst forsonet sig med fortiden.

Ghita Nørby, 85 år, har haft den store fornøjelse for første gang nogensinde at arbejde med sin søn, filminstruktør Giacomo Campeotto, 55 år, der var instruktør på DRs doku-serie "Jim og Ghita".

- Det var en stor glæde at have ham med. Jeg har ikke arbejdet med ham før, men det var herligt. Min søn er filmmand, og jeg ved også et og andet om filmarbejde. Så vi mødtes pludselig på et professionelt plan, og det kunne vi godt. Vi talte jo samme sprog. Det var virkelig herligt. En stor, stor gave til os to mennesker. Giacomo var mægtig god med stor respekt for alle på holdet. Så det må gerne ske igen, ler hun.

Undervejs i programmerne besøgte Jim og Ghita Sorø Akademi, og det fremgik af udsendelsen, hvor bevæget hun blev af oplevelsen. Det hænger sammen med, at hun en gang afleverede lille Giacomo på Sorø Akademis kostskole. Hun indrømmer, at det var en egoistisk og praktisk løsning for den travle skuespiller. Hun syntes ikke, at sønnen skulle lide under hendes omtumlede tilværelse.

Giacomo var da heller ikke glad for at blive efterladt på skolen af sin mor, men han har forlængst tilgivet hende.

- Bestemt. Dels tilgivet. Dels forstået. Vi har også rakt ud efter hinanden, og så er vi skiftevis blevet hørt og ikke hørt. Men mor og barn har vel altid perioder, hvor det er vanskeligt. Det er ikke ualmindeligt. Men jo, vi har gået tingene igennem og mødt hinanden. Og vi har det skønt sammen i dag. Det er en virkelig stor gave, siger Ghita Nørby om sønnen, som hun har fra sit ægteskab med Dario Campeotto.

Læs stort interview med Ghita Nørby i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 6. august.

Læs mere om: